Skip to main content

Bærum mister sin største profil til nedrykksrival

TIL FREDRIKSTAD: Andreas Aalbu (t.h.) forsvinner fra Bærum til nedrykksrival Fredrikstad.
TIL FREDRIKSTAD: Andreas Aalbu (t.h.) forsvinner fra Bærum til nedrykksrival Fredrikstad.

Bærum-spiller Andreas Aalbu er klar for spill i Fredrikstad. - Helt jævlig å dra fra Bærum nå, sier Aalbu.

– Bærum SK har i dag blitt enige med Fredrikstad FK om en overgang på Andreas Aalbu. Vi i Bærum er lei oss for å miste en lokal gutt, men ønsket ikke å stå i veien for Andreas. Vi i Bærum SK ønsker Andreas lykke til i ny klubb, og ser frem i mot at han kommer tilbake til Kadda for å avslutte karrieren hos oss, skriver Bærum SK i en pressemelding fredag kveld.

Splittet Aalbu

Meldingen kommer på et tidspunkt der Bærum er på full fart nedover på tabellen, etter fem strake tap i 1. divisjon, og i direkte konkurranse med Fredrikstad om å beholde plassen på nest øverste nivå.

– Det føles helt for jævlig å forsvinne fra Bærum slik situasjonen er nå, men egoisten i meg griper muligheten til å bli fotballspiller på heltid, sier en svært preget Andreas Aalbu, som fikk vite om interessen fra Fredrikstad onsdag.

Spissen skal spille for sin nye klubb allerede søndag, og har signert en kontrakt ut 2017.

– Det var et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Hele livet har jeg satset på fotball, og nå kan jeg drive med det på fulltid, sier Aalbu.

– Fredrikstad er en direkte konkurrent i neddrykkskampen. Hvilke tanker gjør du deg rundt det?

– Det er det store minuset, men det må bli nå. Jeg er ferdig med studier, og har muligheten til å satse fullt. Jeg ser ikke frem til å spille mot Bærum i oktober, sier Aalbu, og sikter til den svært viktige kampen mellom de to bunnlagene mot slutten av sesongen.

– En ekte Kadda-gutt

Bærum-trener Roar Johansen er naturligvis svært skuffet over å miste en viktig spiller til nedrykksrivalen Fredrikstad, men forteller at klubben på ingen måte ønsket å stå i veien for Aalbu.

– Det er ingen drømmesituasjon, men jeg vil understreke at Andreas har oppført seg eksemplarisk i denne situasjonen. Han er en ekte Kadda-gutt, og den guleste av de gule. Her får han en unik mulighet i en klubb med helt andre midler enn Bærum, sier Johansen, som bekrefter at Fredrikstad kompenserer klubben økonomisk for spilleren.

– Vi sonderer nå markedet etter en erstatter, sier Johansen.

Ingen detaljer

I pressemeldingen kommer det frem at partene ikke ønsker å gå i detaljer rundt overgangen.

– Vi er veldig fornøyde med å ha Andreas på plass i FFK. En god spiller og en fin person, sier daglig leder i FFK, Geir Bakken, om sin nye spiller til klubbens hjemmeside.

Aalbu har fem scoringer for Bærum denne sesongen.

Fredrikstad ligger tre plasser, men bare ett poeng bak Bærum. Fredrikstad er på nedrykksplass. Bærum møter Follo borte søndag.

Trist for @Baerum_SK å miste @aalbu. Lykke til i FFK.— Lars Johnsen (@reporterlars) August 14, 2015

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.