Skip to main content

Korps + dans = sant

Asker og Bærum Ungdomskorps (ABUK) og dansestudioet Happy Feet samarbeider om en felles forestilling. Her fra øvelser på Sandvika VGS forrige helg.

Foto: Knut Bjerke

Når dansegruppen Happy feet holder forestilling i Bærum kulturhus i helgen, er det Asker og Bærum ungdomskorps som står for musikken.

– Publikum vil antageligvis ikke kunne holde føttene i ro når vi setter i gang. Det blir en stor kulturopplevelse med variert musikk og dans, forteller Asker og Bærum ungdomskorps (ABUK) dirigent Jon Terje Svendsen entusiastisk.

Spennende samarbeid 

I helgen inviterer musikantene og danserne til forestilling i Bærum Kulturhus – der 31 dansere og mer enn 50 musikanter danser og spiller opp til riverdance, ballett, latinske rytmer og musikalske elementer. 

– Det er et stort maskineri og mye må på plass. Når vi først står på scenen skal vi være «fit for fight», lover dirigenten. 

Med god ledelse fra dirigent Jon Terje Svendsen skal de drøyt 60 musikantene være klare til pers på lørdag.

Foto: Ludvig Gundersen

Det har vært en del jobb med å finne musikk som passer for både musikantene og danserne. Men Svendsen og Happy Feets Rikke Finckenhagen Sandli forteller at samarbeidet har gått relativt knirkefritt. 

– Øvelsene har gått over all forventning. Det er alltid spennende med levende musikk og dans og det krever mye, spesielt av danserne. Med opptak er musikken helt identisk hver gang, men med levende musikk kan det variere. Men vi er veldig imponert over hvor flinke ABUK er, det er en stor lettelse, sier Sandli.

Absolutt en god blanding

De fleste får kanskje ikke assosiasjoner til korpsmusikk når de tenker på klassisk ballett og moderne dans og jazz, men dirigent Svendsen er overbevist om at dette blir en god match. 

– Ja, absolutt! Mange forbinder korps med marsj og 17. mai, men det er veldig mye mer enn det, vi ønsker å vise at vi kan gjøre flere genrer, som ballett, understreker han. 

 Dirigent Jon Terje Svendsen og Rikke Finckenhagen Sandli fra Happy Feet forteller at det har vært en del arbeid for å samkjøre musikantene og danserne. 

Foto: Knut Bjerke

– En unik erfaring

Musikantene er også overbevist om at publikum vil bli fornøyd. 

– Det gir kunsten flere lag. Om man kobler musikken opp mot visuell kunst, gir det kunsten mer dybde og større forståelse overfor musikken, mener Runa Kosberg (18). 

For artistene er det ikke bare publikumsopplevelsen som er viktig. Samarbeidet gir også viktig læring for de unge talentene. 

– Jeg synes det er veldig gøy, jeg har aldri vært med på noe slik tidligere, forteller musikant Anne Merethe Midthaug Nisted (14), som prøvespiller for ABUK.

Aurora Nykmark (16), bakerst fra venstre, Ruben Vasset Hjerpsted (14), Magnus Anker Klepper (15), Ida Manger (17), Runa Kosberg (18) og Anne Merethe Midthaug Nisted (14) føler seg klare til konserten. 

Foto: Ludvig Gundersen

– Det er ikke mange dansere som får muligheten til å jobbe med levende musikk når de er så unge. Dette er en veldig nyttig og unik erfaring. De lytter til musikk på en helt annen måte og blir mer bevisste når de går tilbake til å danse til opptak, mener Sandli. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.