Skip to main content

Har lagt ut over 34.000 billetter

– Vi er spent på hvordan det blir etter 18. januar, sier fungerende kulturhussjef Tore Johansen og kommunikasjonsansvarlig Karin Sigrid Bugge.

– Vi er spent på hvordan det blir etter 18. januar, sier fungerende kulturhussjef Tore Johansen og kommunikasjonsansvarlig Karin Sigrid Bugge.

Foto: Knut Bjerke

Bærum Kulturhus har lagt opp til 224 forestillinger i år og lagt ut 34.380 billetter. En forestilling er allerede avlyst og en er utsatt. 

– Beskjeden fra Bærum kommune var at vi skulle planlegge for fullt og ikke legge inn begrensninger. Og det har vi gjort. Men vi er selvsagt spente på hvordan og når vi kan åpne våre saler for publikum igjen, sier fungerende kulturhussjef Tore Johansen i Bærum Kulturhus. 

Han viser til de nye koronarestriksjonene som kom søndag og varer frem til 18. januar. Kulturhusets første konsert 12. januar med Grav storband er allerede flyttet til 20. april. Den store nyttårskonserten 16. og 17. januar er avlyst.

Sterkt fra Island

En større islandsk satsing med tittelen «Reykjavik» åpner uansett med en pop art-utstilling 15. januar og forhåpentligvis et vinterblot 29. januar, der publikum skal få smake på alt fra lavabrød og råtten hai til islandsk plukkfisk skyllet ned med spriten «Svartidauði», det hele krydret med historier og musikk. 

Det islandske programmet skal etter planen vare til utpå sommeren med dans, konserter og barneforestillinger. 

Ellers skal artister som Leif Ove Andsnes, Jarle Bernhoft, Goran Bregovic og Jan Garbarek opptre. 

For første gang presenteres også to heldigitale og virtuelle kunstopplevelser: «The Journey» av den skotske illusjonisten Scott Silven, der publikum kan delta og «Realness», en danseproduksjon av Nagelhus Schia Productions (NSP) som filmes i disse dager og sendes på NSPs nettside 3. og 4. februar. 

Realness av Nagelhus Schia Productions leker med reality-kulturen og moralsk forfall.

Realness av Nagelhus Schia Productions leker med reality-kulturen og moralsk forfall.

FOTO: ANNE-SYLVIE BONNET

– «Realness» er en sarkastisk parodi av den internasjonalt anerkjente koreografen Daniel Proietto. Forestillingen leker med konseptet for reality-TV og tvinger oss til å konfrontere våre egne fordommer og moralske forfall, sier Guro Nagelhus Schia.

Pengene tilbake

Den pågående koronapandemien gjør at smittevern med tilhørende adgangsbegrensninger til enhver tid vil gjelde for Kulturhuset. Alle nasjonale og lokale pålegg vil bli overholdt.

– Vi gjør alt for at publikum skal være trygge. Billetter til avlyste konserter blir alltid refundert så snart en slik avgjørelse er tatt. Publikum som er syke og må holde seg hjemme, får også refundert sine billetter om de kontakter vårt billettkontor før forestilling. Men vi håper selvsagt at vi kan møtes igjen i fullsatte saler, sier Johansen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.