Skip to main content

Har høye krav til ny kulturhussjef i Bærum

Fra forestilling med dansegruppen Pixel i Bærum kulturhus i fjor.

Fra forestilling med dansegruppen Pixel i Bærum kulturhus i fjor.

Foto: Trine Jødal

Bærum kommune søker kulturhussjef Morten Walderhaugs etterfølger. 1. april, blir han pensjonist. Men vil ha nok å gjøre. 

Bærum kommune søker ny kulturhussjef med søknadsfrist 31. august. Årsaken er at Morten Walderhaug (63) går av med pensjon 1. april 2021 etter å ha hatt stillingen i 13 år.

 – Etter så mange år, er det på tide med nye koster. Jeg kommer ikke til å bli pensjonist, men jobbe med egne prosjekter og styreverv. Det gleder jeg meg til, sier Walderhaug.

Ambisiøs og internasjonal

Kulturhussjefen har hovedansvaret for å drifte og videreutvikle Kulturhuset i samarbeid med medarbeiderne og kommunens ledelse: 

«Vi søker en samlende, ambisiøs og engasjerende leder. Vi ser etter deg som har ledererfaring fra kulturfeltet og som har klare tanker om hvordan du vil bidra til å nå våre mål.», heter det blant annet i annonsen. 

LEIER UT: Kulturhussjef Morten Walderhaug i Bærum kommune. FOTO: KARL BRAANAAS
LEIER UT: Kulturhussjef Morten Walderhaug i Bærum kommune. FOTO: KARL BRAANAAS
Foto: KARL BRAANAAS

Den nye kulturhussjefen må også ha høyere utdanning innen kunst- og kulturfeltet eller annen relevant fagkompetanse, samt ha et godt nettverk innen kulturfeltet nasjonalt og internasjonalt.

Også teatre og Tanken

– Jeg ser det har begynt å tikke inn søknader allerede. Vi forventer stor interesse for denne stillingen, sier kultursjef i Bærum, Berit Inger Øen, som har ansvaret for prosessen. 

Aktuelle søkere kan ha en oppsigelsestid å opptil seks måneder. Derfor er hun glad de er tidlig ute. 

– Kulturhussjef Morten Walderhaug har gjort en strålende jobb. Vi har et kulturhus som kan vise til svært gode resultater og vi har store ambisjoner for videre utvikling, sier Øen.

Kulturhussjefen leder ikke bare Bærum Kulturhus, men også Sandvika Teater, Lille Scene og Tanken. 

– Tanken er et spennende område i en rivende utvikling med mange unge næringsdrivende og aktører, sier Øen. 

Kultursjef Berit Inger Øen i Bærum er ansvarlig for ansettelsesprosessen.

Kultursjef Berit Inger Øen i Bærum er ansvarlig for ansettelsesprosessen. 

Foto: EVA GROVEN
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.