Skip to main content

Avlyser alle forestillinger i kulturhuset

Fredag kveld bestemte Bærum kulturhus seg for å stenge dørene for publikum ut året.

Fredag kveld bestemte Bærum kulturhus seg for å stenge dørene for publikum ut året.

Bærum Kulturhus avlyser alle forestillinger frem til nyttår. – Leit, men nødvendig, sier kulturhussjef Morten Walderhaug.   

Beslutningen ble gjort kjent fredag ettermiddag.

– Vi får daglig hundrevis av henvendelser fra publikum som lurer på hva det blir til. Nå er svaret «ingenting». Det er en tydelig melding som alle kan forholde seg til, sier Morten Walderhaug.

I desember skulle artister som Ingebjørg Bratland, Sandvika Storband, Helene Bøksle, Ingrid Bjørnov og mange flere ha gjestet kulturhuset i Sandvika.

– Julen er høytid, også for kulturhusene. Vi synes det er fryktelig leit at det er som det er, men vi håper at publikum vil forstå. Det er sånn det er i hele landet og noe vi må forholde oss til, sier Walderhaug.

Den fastegjengen bak Julerock holdt til på Musikkflekken i 19 år. I fjor sto de på scenen i Bærum kulturhus for første gang. I år blir det ingenting.

Den fastegjengen bak Julerock holdt til på Musikkflekken i 19 år. I fjor sto de på scenen i Bærum kulturhus for første gang. I år blir det ingenting.

Kommer tilbake

Blant trekkplastrene i desember er også Julerock, en årlig konsertserie med bærumsartister fra «gamle Musikkflekken». I bresjen for konsertene står Audun Molde, som har spilt julen inn i over 20 år. 

– Vi er veldig, veldig lei oss. Årets Julerock hadde blitt den 21ste i rekken, og vi mener vi hadde lagt en god plan for å få det til. Blant annet skulle vi holde flere konserter for færre antall publikum, sier Molde, som anslår at han har vært med på mellom 80 og 90 Julerock-konserter. 

Nå har Molde allerede sikret seg «juledatoer» for neste år.

– Når kulturlivet åpner igjen er vi garantert tilbake, lover han.

Ser mot store underskudd

Siden de nye koronarestriksjonene trådte i kraft 11. november, har kulturhuset i Bærum avventet videre beskjed om hvorvidt de kan åpne dørene for publikum eller ikke. Inntil videre gjelder forskriften om at «steder og virksomheter der det foregår kultur-, underholdnings- eller fritidsaktiviteter som samler mennesker innendørs, skal holde stengt».

Forskriften skal opp til ny behandling i Formannskapet 4. desember.

– Vi forventer, slik situasjonen er nå, at tiltakene i Bærum vil vedvare, sier Walderhaug. 

Førstkommende mandag vil kulturhuset ta kontakt med publikum som vil få refundert billetter de har kjøpt. Videre vil de planlegge for våren, som Walderhaug håper vil bli av det lysere slaget. 

– 2020 blir ikke et godt år for noen i kulturfeltet, men det er for tidlig å si hvor ille det blir. Jeg vet dog at vi snakker om opp mot 15 millioner i underskudd, sier Walderhaug.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.