Skip to main content

Vil ha padle-VM til Bærum

PUBLIKUMSVENNLIG: Joar Thele (foran) og Karl Anders Sletsjøe fra Strand Kajakklubb er verdensmestere i maratonpadling. I 2020 kan det bli VM i Sandvika.
PUBLIKUMSVENNLIG: Joar Thele (foran) og Karl Anders Sletsjøe fra Strand Kajakklubb er verdensmestere i maratonpadling. I 2020 kan det bli VM i Sandvika.

Padleklubbene Strand og Bærum vil søke om å få VM i maratonpadling til Bærum. Det vekker politisk applaus.

– Vi krysser fingrene for at vi får det til Sandvika. Jeg synes dette høres kjempespennende ut. Det ville blitt en opplevelse for folk i Bærum, trukket massevis av folk til Kalvøya og vært en glimrende anledning til å vise frem naturen og kommunen vår fra den beste siden, sier leder i utvalget for miljø, idrett og kultur, Morten Skauge (H).

Søknaden om å få VM i maratonpadling til Sandvika i 2020 sendes i regi av Padleforbundet, Strand KK og Bærum KK.

– Dette blir en dugnad med Padleforbundet i spissen og flere klubber. Strand og Bærum drar lasset. Oslo er også med. Rollene er ikke helt klarlagt ennå, vi har jobbet sammen og søknaden sendes i disse dager. Jeg vil tro at det er flere søkere og det ligger nok en viss prestisje i å få arrangementet, sier leder i Strand KK, Ole-Andreas Isdahl

LES OGSÅ: Svane angriper padlere og velter kajakker

I mars blir det avgjort om Sandvika får VM i 2020.

– Det er morsomt med endringene som nå skjer på Kadettangen. Der blir veldig velegnet som arena og vil gjøre arrangementet veldig publikumsvennlig, sier Isdahl.

Han sier at klubbene påtar seg mye ansvar, men at arrangementet gir liten økonomisk risiko og ansvar.

– Det man vet fra tidligere er at inntektssiden gjerne er større enn utgiftssiden, forteller kajakklederen.

LES OGSÅ: Marcus Wang (17) og Mathias Svoren (17) hjalp Norge til et overraskende padlegull i ungdomsregattaen Olympic Hopes i Polen

Fjorden er arenaen

– Det er ikke søkt om noe økonomisk støtte fra kommunens side. Slik jeg oppfatter det vil det ikke ha noe økonomisk betydning for Bærum kommune – men det vil kunne bli en stor inntektskilde for næringslivet, sier Morten Skauge.

GULLGUTT: Padleklubbene i Bærum har sterke resultater i maratonpadling. Marius Heir er også tidligere juniorverdensmester.
GULLGUTT: Padleklubbene i Bærum har sterke resultater i maratonpadling. Marius Heir er også tidligere juniorverdensmester.

Han påpeker at det ikke er snakk om å bygge en stor arena til mesterskapet ettersom arenaen er vannflaten i fjorden.

LES OGSÅ: – Kan bli den nye folkesporten

Flere VM

– I en periode vil man måtte legge til rette for at traseen ikke blir forstyrret av båttrafikk. Jeg har forstått det slik at dette vil ivaretas til det beste for alle. Arrangementet vil i liten grad berøre Kalvøya som friluftsområde. Det vil bli behov for noe utøver- og pressefasiliteter, men det legger ikke beslag på voldsomt med utearealer, sier Skauge.

I 2014 ble det arrangert VM i chilensk folkedans i Sandvika og i 1993 gikk lagtemporittet i VM i sykling gjennom Asker og Bærum. Dessuten var det bandy-VM i Bærum i 1966, 1977 og 1985.

LES OGSÅ: Bærums-ungdommene dominerer landslaget fullstendig

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.