Skip to main content

Undersøker brannvesen, vannverk og eiendomsselskap

Asker og Bærum vannverk er ett av tre selskaper som er gjenstand for Bærum kommunes eierskapskontroll innenfor «internkontroll, etikk og antikorrupsjon».

Asker og Bærum vannverk er ett av tre selskaper som er gjenstand for Bærum kommunes eierskapskontroll innenfor «internkontroll, etikk og antikorrupsjon».

Foto: KARL BRAANAAS

Kontrollutvalget i Bærum kommune har plukket ut tre selskaper som skal sjekkes for blant annet etikk og antikorrupsjon.

– Slike eierskapskontroller er en del av det løpende arbeidet i kontrollutvalget. Selskapene som skal kontrolleres er valgt ut etter innspill fra vår forvaltningsrevisor BDO fordi de har litt volum i omsetningen, sier Per Arne Nyberg, leder av kontrollutvalget i Bærum.

Asker og Bærum brann og redning, Asker og Bærum vannverk og Bærum Kommunale Eiendomsselskap er de tre selskapene som nå blir gjenstand for undersøkelser innenfor temaet «internkontroll, etikk og antikorrupsjon». 

Eierskapskontroll utøves i interkommunale samarbeid og i selskaper hvor kommunen eier alle aksjer eller andeler av disse.

Den vedtatte prosjektplanen er på 641.250 kroner, og rapporten fra BDO skal leveres til behandling i mars neste år.

Ingen kobling til varsling

Brannvesenet og vannverket er også plukket ut i eierskapskontroll for samfunnssikkerhet og beredskap. I denne undersøkelsen er Vestfjorden avløpsselskap (VEAS) det tredje selskapet.

Det er satt av 330.750 kroner til arbeidet som skal ende i en rapport som leveres til behandling i kontrollutvalgets møte i november.

Brannvesenet er også del av eierskapskontroll og forvaltningsrevisjon i Asker kommune, og der skal kontrollutvalget behandle rapporten fra Deloitte i sitt møte 15. november. 

Per Arne Nyberg avviser at brannvesenet er valgt ut av Bærum kommune som en konsekvens av varslingssaken som har pågått det siste halvåret, etter at en tillitsvalgt kom med påstander om arbeidsmiljø og ledelse i en presentasjon for kontrollutvalget i Asker.

– De kontrollene vi skal gjennomføre tar ikke for seg noe om styringen av brannvesenet, sier Nyberg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.