Skip to main content

Ny kommuneoverlege i Bærum

Ole Kristian H Furulund overtar som kommuneoverlege i Bærum etter Frantz Leonard Nilsen
Ole Kristian H Furulund overtar som kommuneoverlege i Bærum etter Frantz Leonard Nilsen
Foto: Privat

Ole Kristian H Furulund (50) er ansatt som ny kommuneoverlege i Bærum. Furulund er spesielt opptatt av å sikre gode helse og omsorgstjenester for eldre.

Den nye kommuneoverlegen overtar etter Frantz Leonard Nilsen som går av med pensjon på nyåret. 

Furulund kommer fra stillingen som seniorrådigvier og legespesialist i Helsetilsynet. Han har tidligere vært ass. fylkeslege i Oslo og Akershus. Den nye kommuneoverlegene er spesialist i samfunnsmedisin, og i tillegg har han spesialisering i indremedisin og geriatri. Han har hatt en rekke tillitsverv, skriver kommunen i en pressemelding.

Til Budstikka sier Furulund at han håper å kunne gi et verdifullt bidrag til kommunens videre arbeid for å sikre gode helsetjenester i dag og i tiden som kommer. 

– Det at befolkningen i kommunen for eksempel blir eldre, gjør at det vil bli flere som vil få behov for helse- og omsorgstjenester. Det er derfor spesielt viktig at man jobber for å sikre dette på en god måte. Tilsvarende har koronapandemien vist at det også i tiden som kommer er viktig å fortsette å jobbe med helse- og beredskap, sier han.

– Vi er svært fornøyd med at Ole Kristian Furulund har takket ja til stillingen som kommuneoverlege i Bærum. Pandemien har virkelig lært oss hvor viktig denne stillingen er både faglig, men også i kommunikasjon med befolkningen, sier kommunalsjef Grete Syrdal.

Kjent koronafjes

Gjennom koronapandemien har nåværende kommuneoverlege hatt en svært fremtredende rolle – og blitt et kjent fjes med tydelig stemme i lokalavisens spalter. Frantz Leonard Nilsen har likevel uttalt at det siste halvannet året «har vært mer energigivende enn energitappende».

– Det har vært veldig meningsfullt, sa han i forbindelse med at hans avgang ble gjort kjent.

Den påtroppende kommuneoverlegen er beredt til å ta stafettpinnen videre. 

– Frantz Leonard Nilsen har gjort en flott innsats som kommuneoverlege gjennom mange år og det er fint at han har vært tydelig talsperson for kommunen under koronapandemien. Nå øker smittetallene både i Bærum kommune og landet, og det er derfor viktig at vi alle følger smittevernrådene som gis, at vi vaksinerer oss, holder oss hjemme hvis vi har symptomer på Korona, og tester oss slik anbefalt, sier Furulund.

Foreløpig er Nilsens siste arbeidsdag satt til 31. januar 2022, «kanskje noe før».

Frantz Leonard Nilsen, kommuneoverlege i Bærum.
Frantz Leonard Nilsen, kommuneoverlege i Bærum.
Foto: TRINE JØDAL
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.