Skip to main content

Hammerbakken legges ned - Hosletoppen består

SKOLEKAMP: Hammerbakken-patrioter slo ring rundt skolen sin i april. Nå har skolepolitikere og formannskap i Bærum vendt tommelen ned. Neste uke skal kommunestyret si et endelig ja eller nei til skolen.

Bærums-politikerne har onsdag kveld vedtatt å legge ned Hammerbakken skole, men lar Hosletoppen bestå.

Onsdag behandlet kommunestyret i Bærum den store skolebehovsanalysen.

Vedtaket endte med jubel på Hosletoppen, hvor foreldrene har kjempet mot nedleggelse og fikk gjennomslag for sitt syn.

- Hele Hosle og Eikeli-området er glade for at Norges beste ungdomsskole bevares, skriver FAU-leder på Hosletoppen, Bjarte Reve, til Budstikka i en sms på vei ombord et fly.

Tror ikke på omkamp

- Nå er neste skritt å sikre penger til rehabilitering eller nybygg av skolen, sier Reve, og sender følgende beskjed til politikerne:

- Vi tror de partier som sikrer penger til rehabilitering vil belønnes i kommunevalget 2019.

Kommunestyrets vedtak sikrer også Hosletoppen som en selvstendig skole.

- Nå er det enstemmig vedtatt. Vi regner med at rådmannen ikke tar omkamp på dette igjen, sier Bjarte Reve.

Fortvilelse på Hammerbakken

På Hammerbakken var fortvilelsen desto større, ettersom skolen nå legges ned og slås sammen med Bryn skole i et nytt skoleanlegg. Hammerbakken og Bryn har allerede i dag felles skoleadministrasjon, men foreldrene på Hammerbakken har kjempet for å beholde skolen som har elever på 1. til 4. trinn.

Avgjørelsen i kommunestyret kom ikke uventet, ettersom sektorutvalg barn og unge også gikk inn for det samme i deres møte for 14 dager siden.

Les også: Går for å legge ned Hammerbakken skole

Vedtaket om å beholde Hosletoppen var enstemmig, mens Venstre, Miljøpartiet de Grønne, SV, Rødt og en representant for Ap stemte mot å legge ned Hammerbakken.

Les også: Skolekamp i tre generasjoner

Bygger nye skoler

Skolebehovsanalysen fører også til at det skal bygge en ny 4-parallell barneskole i Sandvika, Bjørnegård ungdomsskole skal utvides til 9-parallell, og planlegging av ny 4-parallell barneskole på Ballerud videreføres.

Hør Bærums fremste skolepolitiker Anne Lene Hojem diskutere Hammerbakken og Hosletoppen i Budstikkas podkast

Budstikka kommer med mer.

FREMMER FORSLAG: - Vårt alternativ er å rehabilitere Hosletoppen og utvikle Østerås skole slik at de kan ta imot en eventuell fremtidig utbygging på Fossum, skriver Bjarte Reve, FAU-leder ved Hosletoppen ungdomsskole.


Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.