Skip to main content

Emilie Sophie (22): Drømmer om sceneliv i London

SATSER: Emilie Sophie Valentiner begynte med ballett i 3-4-årsalderen. Nå er hun klar for musikalscener som profesjonell danser og sanger.

Emilie Sophie Valentiner ble tildelt Bærum kommunes kulturstipend i fjor. Nå er hun snart ferdig med dansestudier på «Paul McCartney-skolen» i Liverpool.

– Mamma fortalte meg om «fame-skolen» da jeg var ti år, og siden har det vært et mål for meg å gå der, forteller Emilie når vi møter henne på Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA).

– De innviet de nye lokalene for danselinja rett før jeg begynte i 2016. Du ser hvor fint og moderne det er, sier hun og tar fatt på trappene opp til tredje etasje.

– Noe av det første vi blir fortalt når vi starter er at det er forbudt for danserne å bruke heisen.

Emilie gikk dans på Rud videregående og tok et forstudium på Spin Off i Oslo før turen gikk til Liverpool.

– LIPA har flere og varierte fag, og jeg har skuespill og sang i tillegg til dansen. Jeg vil jobbe med musikaler, så det er en perfekt kombinasjon. Man får også en bachelor, noe som var avgjørende for meg.

LES OGSÅ: Stortalentet Maha (13) nektes adgang til nasjonal ballettlinje

Fikk kommunens kulturpris

I fjor ble Emilie tildelt Bærum kommunes kulturstipend på 20.000 kr. Pengene har hun blant annet brukt på nye drakter, ballettsko, noter til auditioner og sangtimer.

– Jeg begynte å gråte av glede da jeg åpnet brevet fra kommunen. Dessverre var jeg i Liverpool under overrekkelsen så mamma tok imot stipendet for meg. Jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt, og pengene kom godt med.

LES OGSÅ: Turneren som heller ble danser

En typisk dag for Emilie består av to økter med dans før lunsj, og sang og skuespill etter lunsj. Når de jobber med en forestilling er det øving fra ni om morgenen til ni om kvelden, bare avbrutt av lunsj- og middagspause.

OPPVISNING: Emilie i KGB dans og balletts Nøtteknekkeren i regi av KGB dans & ballett.

– Det kan bli 10–12 timer aktiv dans om dagen. Man føler seg ganske innestengt i studioet i perioder.

Selv om hun ikke utelukker å jobbe videre utenlands kan hjemlengselen trenge seg på innimellom.

– Det kan være vondt når man begynner å savne familien. Mamma og jeg er bestevenner, og jeg hadde nok ikke kommet meg gjennom studiene om vi ikke hadde snakket sammen hver dag. Men nå vet jeg hvordan jeg skal håndtere hjemlengsel. Får jeg en jobb i Tyskland eller Frankrike, så vet jeg at jeg klarer meg, og det er befriende, mener 22-åringen.

DANSETALENT MED SUKSESS: Mona (29) fra Jar med i Madonnas kommende musikkvideo

Hektisk innspurt

I mai er hennes treårige studie over. Ukene frem til avslutningen, og diplomoverrekkelse fra Sir Paul McCartney er hektiske.

– Jeg er litt stresset for jeg må både gjøre ferdig skoleoppgaver samtidig som jeg reiser på auditioner både i England og Norge.

Da foretrekker hun auditioner som heter «Dancers Who Sing».

– Fordi jeg kan gjøre begge deler, og jeg er veldig god, sier hun, og legger til:

– Men det er kanskje litt rart å si?

London er den store drømmen, selv om hun ikke ser det som noe nederlag å flytte til Norge heller. Eller Bærum for den saks skyld.

– Det er veldig tøft og mange som kjemper om de samme jobbene i London. Jeg gikk på KGB dans & ballett i Sandvika så det hadde vært gøy å samarbeide med dem også. Det er så mye jeg har lyst til å gjøre, så jeg må bare ta ting litt som de kommer!

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.