Skip to main content

Bærum innfører ekstraordinær båndtvang

BÅNDTVANG: Dette kartet viser hvilke områder som har fått innført ekstraordinær båndtvang fra og med 9. februar 2018.
BÅNDTVANG: Dette kartet viser hvilke områder som har fått innført ekstraordinær båndtvang fra og med 9. februar 2018.

Kommunaldirektør Willy Mundal bekrefter at ekstraordinær båndtvang for hunder er innført.

«På grunn av store snømengder, samt et skarelag, som bærer hund, men ikke hjortevilt, vedtas ekstraordinær båndtvang i Bærum kommune. Båndtvangen omfatter ikke hele kommunen, men er gjeldende nord for Bærumsveien og vest for E16. Forskriften trer i kraft umiddelbart» skriver kommunen på sine hjemmesider.

Mundal antyder at båndtvangen vil omfatte området nord for Bærumsveien og vest for E16. På Fornebu er det fra før båndtvang hele året.

Kommunen har tidligere varslet at den vurderer ekstraordinær båndtvang fortløpende.

Kommunestyrets sektorutvalg MIK (miljø, idrett og kultur) drøftet torsdag kveld spørsmålet om ekstraordinær båndtvang. Dette utvalget har etter hundeloven myndighet til å vedta forskrift om ekstraordinær båndtvang.

«I ekstraordinære tilfeller der rådmannen vurderer det nødvendig å vedta slik forskrift, og rådmannen ikke anser det forsvarlig å avvente vedtak i hovedutvalget, skal rådmannen kunne vedta slik forskrift», vedtok hovedutvalget i går.

Asker innførte ekstraordinær båndtvang for hunder 1. februar.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.