Skip to main content

Gikk ut mot Asheim på Facebook – fjernet innlegget

Varaordfører og leder av Bærum Høyre la tirsdag formiddag ut et innlegg på Facebook (innfelt) som kan leses som et angrep på stortingsrepresentant Henrik Asheim. Innlegget ble senere fjernet og skrevet om.

Varaordfører og leder av Bærum Høyre la tirsdag formiddag ut et innlegg på Facebook (innfelt) som kan leses som et angrep på stortingsrepresentant Henrik Asheim. Innlegget ble senere fjernet og skrevet om.

Foto: Joakim S Enger/skjermdump fra Facebook

Varaordfører Siw Wikan (H) langet ut mot stortingsrepresentant Henrik Asheim på Facebook. Begge stiller som kandidater til ledervervet i Bærum Høyre.

Tirsdag formiddag oppdaterte leder av Bærum Høyre og varaordfører Siw Wikan Facebook-siden til varaordføreren.

Innlegget hun la ut kan leses som skarp kritikk av Henrik Asheim og at han stiller som kandidat til ledervervet i Bærum Høyre på årsmøtet førstkommende mandag.

Kort tid før innlegget ble publisert skrev Budstikka at Wikan stiller som motkandidat til Asheim.

 – Jeg delte artikkelen i Budstikka på Facebook og la til en kommentar. I etterkant så jeg at det ble litt i hardeste laget og var redd for at det ble oppfattet noe annerledes enn hva det var tenkt. Derfor tok jeg det bort og formulerte det om, forteller Siw Wikan.

– Fjernet du det på eget initiativ, eller var det andre seg gjorde deg oppmerksom på det?

– Nei, det ble fjernet på eget initiativ.

 I etterkant så jeg at det ble litt i hardeste laget og var redd for at det ble oppfattet noe annerledes enn hva det var tenkt.
Siw Wikan, varaordfører

Wikan ledet nominasjonskomiteen til årets stortingsvalget i Akershus Høyre. Henrik Asheim var innstilt på 3. plass etter Jan Tore Sanner fra Bærum og Tone Wilhelmsen Trøen fra Eidsvoll.

I innlegget som ble fjernet skrev Wikan blant annet dette:

«En annen refleksjon, og da som leder av Akershus nominasjonskomité ved sist stortingsvalg så har jeg stilt meg spørsmålet om vi gjorde riktige prioriteringer av toppkandidatene all den tid det kan synes som om Stortingsjobben ikke er nok krevende eller nok spennende. Jeg vet at veldig mange av kandidatene ville gitt mye for en tredjeplass og flere var klare for å gjøre den jobben som vi alle forventer av våre stortingsrepresentanter. Imidlertid er det å ta lederverv i lokalforeninger ikke ett av dem. Spesielt ikke når vi har en stor oppgave med å gjenreise tilliten til de vel 500.000 Høyrevelgerne som vi mistet ved sist valg.

Å lede Norges største Høyreforening er ingen «walk in the park», noe vi smertelig har erfart tidligere. Det krever mye mer enn at det er «kjempegøy».»

Etter det Budstikka kjenner til skal innlegget ha ligget ute nærmere én time før det ble fjernet, Wikan hevder det lå ute i 30 minutter.

Stortingsrepresentant Henrik Asheim ønsker ikke å kommentere Wikan innlegg på Facebook.

Stortingsrepresentant Henrik Asheim ønsker ikke å kommentere Wikan innlegg på Facebook.

Foto: Joakim S. Enger

– Du ledet nominasjonskomiteen til stortingsvalget i Akershus Høyre. Hvorfor blandet du inn det vervet i innlegget?

– Tanken var å beskrive hvilke forventninger vi har til våre stortingspolitikere. Forvirringen som oppsto med innlegget er at folk ikke ser forskjellen. Det kunne se ut til å være kritikk av Asheim. Det var ikke det som var tanken.

– Kunne misforstås

– Så det handlet ikke om kritikk av Asheim?

– Nei, det handlet om forventninger til en stortingspolitiker og hvilke kriterier vi jobber etter i nominasjonskomiteen, hevder Wikan.

– Er dette en respektfull behandling av en motstander?

– Jeg tok det vekk, fordi jeg så at det kunne misforstås og jeg ville ikke at det skulle oppfattes som en lite respektfull behandling av Asheim. Det var ikke det som var intensjonen. Da var det bedre å fjerne det og formulere det på en annen måte.

Wikan sier det var feil å blande posisjonen som leder av nominasjonskomiteen i Akershus med valget som leder i Bærum Høyre.

– Tror du innlegget som ble fjernet kan svekke din posisjon i forhold til ledervervet?

– Nei, tror ikke det var så mange som så det, inntil nå kanskje.

– Innlegget ditt ble lagt ut på varaordførerens Facebook-side. Er det vanlig å bruke den siden slik?

– Vanligvis legger jeg ut det som har med kommunen å gjøre på den siden. Innlegget kunne sikkert ha ligget på min private side, men der er det så himla mange innlegg, så jeg så ikke at det var noe poeng å legge det der, sier Wikan.

Kommenterer ikke beskrivelsen

Budstikka har vist frem innlegget som ble fjernet til Henrik Asheim (38). Han ønsker ikke å kommentere varaordfører og dagens Høyre-leders beskrivelser.

– Jeg stiller som leder fordi jeg er oppriktig glad i Bærum Høyre og ønsker å bidra til å utvikle organisasjonen med enda flere medlemmer og et inkluderende miljø. Det håper jeg årsmøtet gir meg tillit til å gjøre, sier Asheim.

Tidligere har stortingsrepresentanten fra Hosle vært tydelig på at et eventuelt verv som leder av Bærum Høyre lar seg kombinere med jobben som stortingspolitiker.

– Jeg er veldig klar over at det er mye jobb å lede Bærum Høyre. Derfor tenkte jeg meg også grundig om før jeg valgte å stille opp.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.