Skip to main content

– Vi vant på en dårlig dag

FØRSTE STIKK: Bærum Basket vant den første kampen i kvartfinalen mot Tromsø Storm. Stian Emil Berg(i lyseblått) noterte seg for 18 poeng, ett poeng mindre enn toppscorer for kvelden; Joshua Hart.

Bærum slet lenge i den første kvartfinalen mot Tromsø, men vant etter en solid andreomgang. En dårlig dag på jobben, mener trener Mathias Eckhoff.

– Det var en rotete kamp. En dårlig dag på jobb rett og slett. Sånn er det noen ganger, sier Mathias Eckhoff etter kampslutt.

Bærum var storfavoritter i den første kvartfinalekampen mot Tromsø, men hadde lenge problemer mot laget fra nord.

Torgrim Sommerfeldt var heller ikke imponert over det han og lagkameratene presterte, og sier de må forbedre en rekke ting før bortekampen om tre dager.

– Vi må rette opp en del ting før vi drar opp dit på onsdag. Jeg forventer at vi slår dem der oppe og, for vi er et bedre lag. De fleste regner med at vi går lett videre til semifinalen, og det gjør egentlig vi og. Men det er en jobb som må gjøres, sier Sommerfeldt.

Fem med tosifret antall poeng

Alle de fem startspillerne til Bærum scoret tosifret antall poeng mot Tromsø, og Sommerfeldt trekker frem det som en av styrkene til laget.

– Vi er avhengig av at mange produserer. Det gjør oss effektive. Det er utrolig vanskelig for motstanderne å skulle fokusere på fem spillerere som er gode nok til å score 20-30 poeng. Man kan kanskje klare å ta ut én eller to spillere, men når vi kan ha fem på banen samtidig er det klart det er en styrke for oss, sier Sommerfeldt.

LES OGSÅ:Bærum tok sin syvende strake seier

Svak førsteomgang

Det var noen jevne åpningsminutter i Nadderudhallen, som for anledningen var så godt som fullsatt.

Bærum-trener Mathias Eckhoff var ikke fornøyd med hvordan laget hans fremsto på banen, og idet Tromsø-spiller Aron Finstad satte en trepoenger som ga bortelaget en 15-11 ledelse, tok Eckhoff timeout.

Både Stian Emil Berg, Torgrim Sommerfeldt og Gaute Haugen prøvde seg fra distanse etter timeouten, men med dårlig uttelling fra bak trepoengsstreken slet Bærum med å ta inn ledelsen til bortelaget.

Vertene i lyseblått slet også stort under egen kurv, og tillot Tromsø en rekke offensive returer. Da den første perioden var over ledet Tromsø overasskende 24-21.

I starten av den andre perioden var det forsvarsspillet som satt best for begge lag, og det tok nesten to minutter før vi fikk de første poengene.

Bærum strevde med å sette skuddene sine, og lå under 30-21 noen minutter ut i perioden. Hjemmepublikummet fikk se bedre takter av laget sitt i tiden etter, men hver gang Bærum nærmet seg klarte bortelaget å sette skuddene som holdt de noen poeng foran.

Perioden endte likt, noe som gjorde at bortelaget ledet 41-38 til pause.

LES OGSÅ: Bærum vant lokaloppgjøret

Godt forsvarsspill etter hvilen

Det var Bærum som åpnet omgangen best, og da Stian Mjøs sendte en sylfrekk pasning mellom sine egne ben til Torgrim Sommerfeldt, som sa takk for maten og satte trepoengeren, var lagene like langt.

Bærum fortsatte å treffe på skuddene, og ledet 54-48 med litt over tre minutter igjen av perioden da nevnte Sommerfeldt igjen scoret etter pasning fra Mjøs.

Med kun elleve innslupne poeng i perioden ledet vertene 57-52 før de siste ti minuttene.

Bærum startet den fjerde perioden som de avsluttet den tredje, med solid forsvarsspill og god trepongsskyting. Radarparet Stian Mjøs og Stian Emil Berg ble begge varme i trøya, og da Mjøs satte to strake trepoengere ledet Bærum med 15 poeng.

Både Michael Zeno og Joshua Hart plukket returer i begge ender av banen for de lyseblå, og bidro også med en rekke poeng i kampen.

Bortelaget klarte aldri å sette noe press på Bærum mot slutten, og kampen endte 85-76 i favør hjemmelaget

 

Kampfakta

Bærum Basket 85

Tromsø Storm 76

Basket, BLNO sluttspill, menn

Perioderesultater: 21-24, 17-17, 19-11, 28-24

Bærum: Torgrim Sommerfeldt 12, Joshua Hart 19, Gaute Haugen 0, Stian Emil Berg 23, Alex Dakin, Thomas Moen Solem, Benjamin Alknes Cox, Jens Kjelstrup Grøsland, Stian Mjøs 16, Michael Joseph Zeno jr. 16.

Toppscorere Tromsø: Henrik Lange og Keon Lawrence med 17 poeng.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.