Skip to main content

– Vanskelig å kopiere forrige sesong

BASKET: Bærum har mistet en rekke spillere siden i fjor. Trener Lars Gunnar Sønsteby er usikker på hva laget kan utrette.

Bærum Basket følger suksessoppskriften fra i fjor, og bygger nytt lag basert på unge lokale spillere.

Bærum Basket serieåpner mot Eidsvoll lørdag klokken 12.00. Du kan se kampen direkte her (ekstern side)

Bærum Basket ble hyllet for innsatsen forrige sesong, da de med ligaens laveste alderssnitt (kun 19 år) tok seg helt til finalen i sluttspillet.

Etter finaletapet mot Asker var motstanderens trener blant de første til å melde at Bærum hadde truffet spikeren på hodet med satsingen på unge spillere.

LES OGSÅ: Mike (25) reiser jorden rundt på ettårskontrakter: – Jeg er alltid én skade unna arbeidsledighet

Mistet spillere

– Det blir litt på samme måte i år igjen, bare at vi denne gangen ikke får opp like store navn som i fjor, sier trener Lars Gunnar Sønsteby, som blant andre sikter til stortalentene Johannes Dolven (college) og Harald Eika Frey (Centrum Tigers), som etter en imponerende seniordebut forlot klubben før årets sesong.

– Det skal mye til å følge opp fjoråret, ettersom mange av spillerne ikke har bevist noe tidligere på dette nivået. Når det er sagt, så har vi mange spennende navn på listen. Alex Dakin tror jeg kan få en gjennombruddssesong, det samme med en ny islandsk spiller (Sigurtor Ingi Sigurtorsson), som kan bli veldig spennende, sier Sønsteby.

LES OGSÅ. Asker Aliens håper Viking skal lede laget til nytt gull

Åpner mot Eidsvoll

I dag starter eliteserien i basketball, med den tradisjonelle åpningshelgen, der de to første serierundene spilles i én hall. Denne gang er det Haukelandshallen som er vertskap, og Bærum spiller sin første kamp på lørdag, mot nykommerne Eidsvoll.

– Det er vanskelig å vurdere motstanderne på dette tidspunktet, og det blir mye prat. Etter helgen vet vi nok mer om hva som venter denne sesongen, sier Sønsteby, som kan glede seg over at skadeplagede Peder Frantzvaag (17) er tilbake etter at forrige sesong ble ødelagt av to operasjoner i kneet.

– Han har en enorm rekkevidde, og det blir fint å få han tilbake på banen, sier treneren.

Hele åpningshelgen i BLNO sendes direkte på basket.no (ekstern side). Søndag kan du se disse kampene:

- Gimle BBK-Asker Aliens klokken 12.00 i Haukelandshallen

- Frøya-Bærum Basket klokken 16.00 i Haukelandshallen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.