Skip to main content

Snur om poengsystem i basket

OMDISKUTERT POENGSYSTEM: Basketballagene får ikke lenger ett poeng for tap fra kommende sesong.

Basketballagene får ikke lenger poeng bare for å møte opp.

Forrige sesong ble det utdelt to poeng for seier og ett poeng for tap i alle seriespill i basketball. Sporten var det eneste i Norge med et slikt poengsystem.

Asker Aliens-trener Lars Gunnar Sønsteby var blant dem som uttalte seg kritisk til poengsystem og mente det ble vanskelig for folk å forstå tabellene skikkelig.

LES OGSÅ: Vil ha vekk poengsystem

- Bort med det, sa Sønsteby, og nå får han viljen sin.

Under Basketballtinget nylig ble det besluttet å gå tilbake til gammelt system - to poeng for seier og null for tap.

– Det har vært tilbakemeldinger fra lag og media om at systemet som ble innført var vanskelig å forstå. Det var ikke stor prestisje i dette, vi vil gjøre det lettest mulig å forstå for alle, da går vi tilbake  til gammelt system, sier Eivind S. Jensen i Basketballforbundet. 

 

- Ikke godt nok forberedt

Han sier ordningen med ett poeng for tap ble enstemmig vedtatt på Baskettinget i 2017, men at det senere har kommet frem at en del ikke hadde tenkt seg godt nok om og ikke helt forberedt seg før vedtaket.

- Systemet fungerer helt utmerket når lagene spiller likt med kamper. Men ofte hos oss har lagene ikke spilt like mange kamper og noen lag har for eksempel spilt en del flere kamper enn andre. Hvis et lag som bare tapt, men har spilt mange kamper, ligger foran et lag som bare vunnet, så fungerer systemet dårlig, kommenterer Jensen.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.