Skip to main content

Lillebrors Bærum vant i brødreduellen

Jacob Aabel Vogt (t.h.) og storebror Joachim møttes for første gang som motstandere i seriespill søndag. – Det er alltid gøy å spille mot broderen, og utfordre han litt, ler Jacob.

Jacob Aabel Vogt (t.h.) og storebror Joachim møttes for første gang som motstandere i seriespill søndag. – Det er alltid gøy å spille mot broderen, og utfordre han litt, ler Jacob.

Foto: Joakim S. Enger

De har trent sammen, spilt sammen og snakker ofte basket sammen. Søndag møttes de som motstandere for første gang i seriespill – og lillebrors lag vant.

BÆRUM BASKET – TROMSØ STORM 87–66

BERGEN ELITE – BÆRUM BASKET 35–84

– Han har vært min trener og mentor, sier Bærum-spiller Jacob Vogt Aabel (16) og kikker bort på storebroren, Tromsø Storms Joachim Vogt Aabel (19).

De to brødrene trente sammen på barneskolen, og spilte begge på Bærums-klubben EB85 sammen. Nå har Joachim flyttet opp til Tromsø, for å spille der, mens Jacob er igjen i Bærum. Og søndag møttes de to for første gang på parketten i seriekamp. All søskenkjærlighet var lagt til side – som Joachim sier var det «no mercy». Men Bærum stakk av med seieren, og vant 87–66.

– Det er alltid gøy å spille mot broderen, og utfordre han litt, ler Jacob – som får skryt fra sin tre år eldre bror.

– Jeg er stolt av at han spiller for Bærum, og får spille i denne ligaen. Det er kult, sier Joachim.

Jacob Vogt Aabel (t.v.) og Joachim Vogt Aabel i duell underveis i kampen mellom Bærum og Tromsø søndag.

Jacob Vogt Aabel (t.v.) og Joachim Vogt Aabel i duell underveis i kampen mellom Bærum og Tromsø søndag.

Foto: Joakim S. Enger

Han flyttet til Tromsø for å få mer spilletid på basketbanen, og for å prøve noe nytt. Jacob har foreløpig ikke planer om å følge etter, men de to snakker ofte om basket seg mellom. Søndag ble det en prat før, under og etter kamp.

– Og ellers pleier vi å ringe hverandre en del, og prate litt taktikk og erfaringer, sier Joachim.

– Og så hjelper han meg litt, med hvordan jeg skal spille mot de store gutta, supplerer Jacob.

– Jeg har mye å lære av han og. Han er god i forsvar og kjapp, smiler Joachim.

21 poengs seier

Søndag scoret Tromsø Storm kampens to første poeng, før Bærums Gaute Haugen satte de fem neste – og siden ledet Bærum hele veien. Da Ludvig Bergh satte en trepoenger etter ni minutters spill, sørget han for 21–12 – og Bærums største ledelse i den første perioden. Da denne var over sto det 21–14.

I andre periode var Tromsø farligere offensivt, og satte ni flere poeng enn de gjorde i den første – men heldigvis for Bærum var de lyseblå med på scoringsnotene. Andre periode endte 25–23 – og halvveis sto det altså 46–37.

Den tredje perioden fortsatte jevnt, men med Bærum et hestehode foran. Til å begynne med økte nemlig Bærum ledelsen, som ble til 53-39, og videre til 61–45. Men Tromsø avsluttet poengmessig hakket hvassere i denne perioden, og da vi gikk til siste pause var stillingen 65–54.

Eric Gilchrese scoret 23 poeng for Bærum søndag.

Eric Gilchrese scoret 23 poeng for Bærum søndag.

Foto: Joakim S. Enger

Men om det var noen som var i tvil om hvor seieren skulle ende, ble denne feid til side i løpet av den fjerde perioden. Allerede drøyt to minutter ut i perioden ledet Bærum med 19 poeng, 75–56. Halvannet minutt senere var stillingen 80–58.

Til slutt vant altså Bærum med 21 poeng.

Eric Gilchrese ble Bærums toppscorer med 23 poeng i kampen.

Hjem til fårikål

Og mens Joachim fikk 20 minutters spilletid for Tromsø, var Jacob på banen i drøyt fem. I disse minuttene kom han til to muligheter, uten hell.

– Jubler du når han bommer eller håper du den går inn, Joachim?

– Nei, jeg heier på Jacob, så det var litt synd med akkurat dem. Men det var gode forsøk, ler eldstebror, som nå blir igjen i Bærum et par dager.

– Mamma byr på fårikål søndag. Og så får vi får hengt litt mer de neste dagene, smiler han.

Storseier

Også Bærums kvinnelag spilte søndag – og laget sikret en storseier borte mot Bergen.

Kun i første periode slapp Bærum inn tosifret mot sine motstandere, mens de scoret minst 18 poeng i hver periode selv. 

Perioderesultatene ble 14-25, 8-18, 7–21 og 6-20, og til slutt vant altså Bærum 84–35.

Raziyah Farrington ble Bærums toppscorer med 22 poeng, mens Julie Renee McCarthy satte 14 poeng og vant 24 returer.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.