Skip to main content

Enorm snuoperasjon i NM

Stian Mjøs herjet da Bærum slo tilbake mot Gimle tirsdag.

Stian Mjøs herjet da Bærum slo tilbake mot Gimle tirsdag.

Foto: Joakim S. Enger

En fantastisk stemning, en kaptein som sto frem og en snuoperasjon uten like. For en kamp vi fikk i Nadderudhallen tirsdag – og finaleserien lever.

BÆRUM BASKET – GIMLE 88–80 (19-26, 18-19, 26-22, 25-13)

– Denne satt utrolig langt inne, sier Bærums kaptein Stian Mjøs lettet.

– Det er oppoverbakke hele kampen. Men det slapp litt på slutten da vi fikk ballen til å bevege seg noen flere stopp, smiler Mjøs.

For Bærum leverte en ellevill snuoperasjon tirsdag – i en kamp de nesten måtte vinne. De lyseblå fra Nadderudhallen tapte sist onsdag den første kampen i finaleserien mot Gimle, som spilles best av fem.

Men Gimle vant første periode i kamp to i Nadderudhallen tirsdag med 26-19, og de ledet 45–37 halvveis. Fire minutter ut i tredje periode var Gimle foran med 10 poeng.

Bærum var i trøbbel.

Stian sto frem

Men så sto Mjøs frem.

– Vi måtte riste det av oss, og trengte noen gode prestasjoner på rad. Stian satte vel fire trepoengere på rad. Det ga oss selvtilliten vår tilbake, sier Bærums Philipp Schwethelm. 

– Han tok oss tilbake, og ledet vei. Vi klarte å snu dette. Men det var tett, og det kommer til å bli tett i neste kamp i Bergen også.

For Mjøs satte altså fire trepoengere på rad for Bærum, mellom 4.06 og 5.47 av tredje periode. Og selv om Gimle scoret poeng mellom hver, hadde altså Bærum fått troen. Da Mjøs scoret to straffekast tre minutter før periodeslutt, var avstanden opp til Gimle bare 3 poeng. Gimle økte med en før siste periode – men da Gaute Haugen satte en trepoenger ett minutt og 20 sekunder ut i siste periode var Bærum foran for første gang. Taket løftet seg i Nadderudhallen.

Bærum skaffet en ledelse de aldri ga slipp på.

– Dette var nok en must win. Det ville vært vanskelig å reise til Bergen og ligge under 2–0, sier Philipp Schwethelm

– Dette var nok en must win. Det ville vært vanskelig å reise til Bergen og ligge under 2–0, sier Philipp Schwethelm

Foto: Joakim S. Enger

«Must win»

For nå begynte Gimle å gjøre feil, og Bærum stakk mer og mer fra. Schwethelm, Mjøs, Eric Gilchrese og Shane Temara traff på forsøkene.

Og Bærum vant kampen de måtte vinne.

– Dette føltes som en «must win»-kamp, det er fryktelig tungt å slå tilbake etter å ha ligget under 0–2 i kamper, spesielt når bortebanen er tøff å spille på. Vi måtte vinne, og det satt langt inne, men vi tok den, sier Mjøs.

– Ja, dette var nok en «must win». Det ville vært vanskelig å reise til Bergen og ligge under 2–0. Dette var en utrolig viktig kamp for oss. Vi visste det før serien, at dette er to gode lag, og at alle kampene ville bli tette. Vi ledet jo 35 minutter i den første kampen, og nå var det bortimot motsatt. Det viser at man må være på topp hele veien for å vinne denne serien, supplerer Shwethelm.

Hyller supporterne

Begge spillerne hyller Bærum-fansen som hadde møtt frem i hopetall under kampen tirsdag og laget et utrolig liv.

– Dette var utrolig. Det er fantastisk å se hvor mange som er her og heier på oss, og venner og familie er her. Det er dette vi jobber for hele sesongen, sier Schwethelm – som har spilt for 7.000 tilskuere i Tyskland.

– Dette var veldig bra. Vi fylte hallen, og det er sånn det skal være. Utrolig gøy. Jeg vet ikke hvor mange det var her, men det var mer enn nok, smiler Mjøs.

PS: Stian Mjøs ble Bærums toppscorer, med 31 poeng. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.