Skip to main content

Endelig finale: – Har hoppet av i svingen i to år

Eric Lamont Gilchere noterte seg for 14 poeng i den tredje semifinalekampen mot Frøya.

Eric Lamont Gilchere noterte seg for 14 poeng i den tredje semifinalekampen mot Frøya. 

Foto: KARL BRAANAAS

Etter syv års finaletørke er Bærum Basket endelig tilbake i NM-finalen. Trener Mathias Eckhoff gleder seg mest over en fullverdig sesong.

Frøya – Bærum Basket 80–86 (37–50)

– Nå blir det litt over to uker til den første finalekampen. Det blir vel litt rart at det er så lang pause, men slik er det når alt er litt forskjøvet som det er denne sesongen, sier Bærum Baskettrener Mathias Eckhoff.

53-åringen ledet laget til en 3-0-seier i kamper over Frøya i semifinaleserien, der det ble spilt best av fem kamper. Hvem som blir motstander i finalen er ennå ikke klart. I skrivende stund leder Kongsberg 2–1 over Gimle i den andre semifinaleserien. Bærum vil uansett ikke ha noen hjemmebanefordel i finalen, i og med at både Kongsberg og Gimle endte foran Bærum på fjerdeplass.

Må vente

Basketballguruen Mathias Eckhoff får likevel en jobb med å holde spillerne på tå hev frem til finaleserien begynner. Det betyr blant annet at Stian Mjøs og hans basketballkollegaer får minimalt med påskeferie.

Bærum-trener Mathias Eckhoff gleder seg til NM-finalene.

Bærum-trener Mathias Eckhoff gleder seg til NM-finalene. 

Foto: KARL BRAANAAS

– Vi kommer til å trene vanlig frem til skjærtorsdag, der vi trener litt tidlig den dagen. Deretter får spillerne en tilnærmet langhelg med fri langfredag, påskeaften og 1. påskedag, sier Eckhoff.

– Det er viktig at de ikke mister piffen eller at de skal ut på snowboard og ødelegge skrottene sine. Men jeg kan ikke nekte dem det heller. De er jo ikke profesjonelle spillere, sier Mathias Eckhoff.

Han sier at de ikke kan trene med like høy kvalitet midt i sluttspillserien.

– Finalen blir avgjort av det laget som er friskest på de strategisk viktigste tidspunktene. Vi har for eksempel ikke tapt en eneste kamp så lenge vi har hatt alle spillerne friske, sier Mathias Eckhoff.

I den tredje, og etter hvert avgjørende semifinalen, fikk Bærum en god start på kampen, og det la grunnlaget for seieren. Seriemesterne fra Bergen tok innpå mot slutten av kampen, men klarte ikke å stoppe Bærum fra å ta deres tredje strake seier i semifinalene. 

Hoppe av i svingen

De lyseblå har ikke vært i en NM-finale siden 2015, da det ble tap for Asker. Nå håper Mathias Eckhoff at han klarer å lede laget til en NM-triumf, slik at det mannskapet hans kan få en plass på skryteveggen i Nadderudhallen.

Trenerlegenden er likevel mest fornøyd med at de endelig får fullført en hel sesong, etter to år der mye av norsk idrett er ødelagt av korona og restriksjoner.

– Jeg tror alle i norsk idrett er godt fornøyd med at alt det nå er over. Nå er det som om vi har hoppet av i svingen i to år. Vi får håpe det blir en lykkelig slutt denne gangen, ler Mathias Eckhoff.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.