Skip to main content

Drømmekveld for Alex i Bærum-seier

JUBEL: For Alex Dakin (i midten med plaster over øyet) ble det dobbelt triumf i Nadderudhallen. I tillegg til Bærum-seieren oppnådde han personlig rekord ved å score syv trepoengere i én og samme kamp.–Jeg gjorde det greit offensivt, men forsvarsmessig har jeg mer å gå på, uttaler Dakin beskjedent. FOTO: KARL BRAANAAS

Bærum – Centrum (92-75) Ledet av Alex Dakin vant Bærum komfortabelt hjemme mot Centrum. Med forsterkninger på vei forventer Bærum-trener Mathias Eckhoff at laget blir enda bedre.

– Vi er gode kollektivt, og det var mye fint samspill. Det kan man like, oppsummerer Bærum-trener Mathias Eckhoff.

Kampen i Nadderudhallen startet jevnt, men da tempoet ble skrudd betraktelig opp tok hjemmelaget kommandoen i oppgjøret.

Ledet av Alex Dakin sikret Bærum ledelse med 24–15 etter første periode. Bærum fortsatte i samme spor i andre periode, og etter åtte kjappe poeng av unggutten Gaute Haugen sto det til pause 46–36 i favør hjemmelaget.

Bærum startet den tredje perioden forrykende, og igjen var det Alex Dakin som var i førersetet med fire trepoengere i perioden.

Bærum ledet med 20 poeng i det den fjerde og siste perioden startet, og Eckhoff innrømmer at nivået sank mot slutten.

– Vi blir litt fjerne, det er sånn som skjer når det blir så mange poeng mellom lagene, sier han.

LES OGSÅ: Nytt tap for Asker Aliens

Personlig rekord

For Alex Dakin ble det dobbelt triumf i Nadderudhallen. I tillegg til Bærum-seieren oppnådde han personlig rekord ved å score syv trepoengere i én og samme kamp.

– Jeg gjorde det greit offensivt, men forsvarsmessig har jeg mer å gå på, uttaler Dakin beskjedent.

Han ble mestscorende på Bærum med sine 25 poeng. Joshua Hart (21) og Stian Emil Berg (17) var også toneangivende for de lyseblå.

LES OGSÅ: Stian Mjøs har scoret 5.015 poeng i toppserier i basketball. Han har ikke tenkt å gi seg med det første.

Venter forsterkninger

Til tross for at Bærum har levert en grei sesongstart, er laget på jakt etter forsterkninger for å ta opp kampen med serieleder Gimle.

Mike Zeno fra USA er nestemann inn portene, samtidig som Torgrim Sommerfeldt snart er tilbake fra ryggskade. Bærum-fansen kommer garantert til å få mye å juble for når han er tilbake, Sommerfeldt er nemlig den spilleren som har vært nærmest NBA siden Torgeir Bryn i 1989.

– Vi blir mer solide og får mer lengde med forsterkningene, sier Eckhoff og legger til at Zeno ikke blir den siste importen til Bærum i år.

– Vi skulle få noen overgangspapirer i dag, så vi får se, fortsetter Bærum-treneren med et lurt smil.

Søndagens seier var Bærums syvende på elleve forsøk, og treneren kommer med følgende påstand avslutningsvis:

– Jeg blir overrasket om vi ikke er blant de 2–3 beste lagene ved sesongslutt.

KAMPFAKTA:

Bærum Basket 92

Centrum Tigers 75

BLNO herrer

Perioderesultater: 24-15, 22-21, 31-21, 15-18

Bærum Basket: Joshua Hart 21, Alex Dakin 25, Gaute Haugen 10, Stian Emil Berg 17, Thomas Moen Solem 4, Benjamin Cox,Jens Kjelstrup Grøsland, Carl Kevin Brunæs, Stian Mjøs 15, Ola Svendsen Strand

Toppscorer Centrum Tigers: Anders Leween Stien 21

Tilskuere: 200 i Nadderudhallen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.