Skip to main content

Bærum snudde marerittstart til seier mot Ammerud

Yannick Anzuluni og Bærum basket tok med seg alle tre poengene fra Ammerud søndag kveld.

Yannick Anzuluni og Bærum basket tok med seg alle tre poengene fra Ammerud søndag kveld. 

Foto: KARL BRAANAAS

Bærum fikk en verst tenkelig start borte mot Ammerud. Men en strålende andreperiode sikret Bærum sesongens tredje seier. 

Ammerud - Bærum basket: 90-115 (37-18, 16-38, 17-28, 20-31)

Etter tapet forrige runde mot Gimle, var Bærum ivrige etter å komme tilbake på vinnersporet. Men borte mot Ammerud fikk gjestene det tøft i åpninsperioden. 

Med 37-18 på resultattavlen etter kampens første 12 minutter, hadde Mathias Eckhoff og hans gutter en voldsom oppoverbakke å klatre, men allerede perioden senere var kampen snudd. 

Bærum så seg heller aldri tilbake, og kunne dermed sikre sesongens tredje seier. 

– Vi gjør det vanskeligere for oss enn nødvendig. Det var ikke en god start, men det som skjedde etter var bedre, forteller Bærum-trener Eckhoff etter kampen.

Marerittstart

Bærum fikk en verst tenkelig start på oppgjøret i Ammerudhallen. Med mye feil og slurvete angrepsspill, lå Bærum tidlig under 8-2. 

Da Ammeruds Joshua Sykes stjal ballen og satte to nye poeng, måtte Bærum-trener Mathias Eckhoff ty til en tidlig timeout. Allerede etter fem og et halvt minutt var stillingen 10-2. 

Selv med en tydelig frustrert trener på sidelinjen, fortsatte Bærum å slite på begge ender av gulvet. 

— Det var rett og slett dårlig, det er ikke så mye mer å si, konstaterte Eckhoff etter kampen.

Med mye feil i forsvar, og slurvete angrepsspill. Til tider var det som å se menn mot gutter, da Ammerud gang på gang dunket over de unge Bærumspillerne. 

Etter endt periode var det 37-18 i favør hjemmelaget fra Groruddalen i Oslo. 

Snudde kampen

Men til andre periode var det et helt nytt Bærum som kom ut på parketten. 

Med tre kjappe trepoengere og solid forsvarsspill var gapet til Ammerud minsket til 37-29 drøye fire minutter inn i perioden. Anført av Yannick Anzuluni kom Bærum seg sakte, men sikkert tilbake i kampen. 

Og drøye tre minutter før pause, hadde Bærum snudd kampen. Takket være 12 poeng fra Anzuluni og ti poeng fra Sjur Dyb Berg.

— Vi viser en god karakter, men vi er fortsatt for dårlig i forsvar, var Eckhoffs dom etter kampen.

Cruisekontroll

Og Bærum fortsatte etter pausen. Med fire minutter igjen av tredjeperiode ledet bæringene med ti poeng. 

Bortelaget kom inn i flytsonene utover i perioden. Defensivt stod Bærum godt, mens de offensivt begynte å treffe på skuddene sine. 

Ved endt tredjeperiode ledet bæringene 84-70. Derfra og ut var det ingen store problemer for Bærum, og siste periode ble rene parademarsjen for gjestene fra Bærum.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.