Skip to main content

Bærum ledet med ti, men tapte til slutt første finale: – Vi har mye å gå på

Philipp Schwethelm (sittende skjult t.v.), Shane Temara (stående i blått) og Stian Mjøs (t.h.) og Bærum ledet lenge mot Gimle onsdag. Men det holdt ikke helt inn.

Philipp Schwethelm (sittende skjult t.v.), Shane Temara (stående i blått) og Stian Mjøs (t.h.) og Bærum ledet lenge mot Gimle onsdag. Men det holdt ikke helt inn.

Foto: KARL BRAANAAS

Den første finalekampen i basket ble en thriller. Men selv om Bærum lenge var et hestehode foran Gimle, var det bergenserne som vant.

GIMLE – BÆRUM 80–74 (19-22, 21-21, 19-17, 21-14) 

Med fem minutter igjen på kampuret sto det 69–69 i Gimlehallen. Spenningen var enorm under den første finalekampen i basket onsdag. 

Stort mindre spennende var det ikke drøye minuttet før slutt, da det sto 74–73 til Gimle. Men, da hadde altså bergenserne skaffet seg en ledelse – og dessverre for Bærum Basket holdt den helt inn. Det ble for mange bom mot slutten. 

Gimle leder dermed duellen, som spilles best av fem, 1–0.

– Sånt skjer. Det fine er at dette ikke er en cupfinale som er bare en kamp, det er flere. Vi føler Gimle spilte i nærheten av sitt optimale, og vi har mye å gå på, sier Bærum-trener Mathias Eckhoff etter kampen.

Han kaller kampen en fysisk batalje, som ikke hadde mye rytme over seg.

– Da blir det gjerne små eller større feil, alt ettersom hvordan man ser det, som avgjør. De traff på skudd, og vi bommet. Så er noen dommeravgjørelser som går en vei. Men det kunne gått begge veier. Det er sånn det er. Vi var ikke gode nok i dag, dessverre. Og de var smarte på slutten, og vi håndterte dette fryktelig dårlig, sier Eckhoff.

– Men en kamp som i dag viste vel at Gimle er mulige å slå i Bergen, og dere må jo vinne der skal dere vinne finalen?

– Ja, og det er bare artig. Kamper som dette lever sitt liv, og vi må bare lære å justere til neste kamp. Vi var optimistiske i garderoben etter kamp, og følte vi hadde gjort flere fundamentale feil som vi godt kunne latt være å gjøre, og det kan vi korrigere ganske greit. Men all ære til Gimle. Det beste laget vant i dag.

Ledet med ti

Det var også Gimle som scoret kampens fem første poeng, før Stian Mjøs reduserte. Og etter at Gimle tok ledelsen 8-2, slo Bærum tilbake. Poeng fra Philipp Schwethelm og Mjøs sendte Bærum i ledelsen for første gang i kampen.

Lagene fulgte hverandre etter dette, og byttet på å ta ledelsen. Men det var Bærum som gikk til første pause i føringen, på stillingen 22–19.

Det så også lenge veldig bra ut i andre periode. Gimle snek noe innpå, men etter to straffetreff fra Shane Temara samt tre strake topoengere fra Sjur Dyb Berg – den ene etter strålende spill mellom Schwethelm, Temara og nettopp Dyb Berg – holdt Bærum sine motstandere på en armlengdes avstand. Stillingen var 42–32 to minutter før andre periode var over.

Ble hentet

Like før pause mistet imidlertid Bærum store deler av ledelsen, og halvveis var det «kun» tre poeng som skilte de to lagene. Stillingen var 43–40 til Bærum.

Den tredje perioden åpnet noe likt den første – Bærum økte, men Gimle svarte. Og denne gangen svarte Gimle såpass at utligningen kom – og 51–51 var et faktum. Likevel, etter blant annet en trepoenger fra Gaute Haugen og en topoenger fra Dyb Berg, var Bærum igjen foran med syv. Men igjen nærmet Gimle seg – og før siste periode sto det 60–59 til Bærum i Gimlehallen.

Og i den siste, fantastisk spennende, perioden i Bergen stakk altså vestlendingene fra. Bærum fulgte sine motstandere lenge, men til slutt fikk Gimle ledelsen de trengte.

Og Bærum ligger bakpå i finalespillet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.