Skip to main content

Bærum klare for semifinale

DUNK: Mike Zeno er en meget atletisk basketballspiller og serverte tilskuerne i Nadderudhallen flere saftige dunker i løpet av lørdagens seier mot Tromsø Storm.

Vertene vant 85-74 hjemme mot Tromsø i den avgjørende kvartfinalekampen og sikret seg avansement til semifinalen i år også.

Bærum Basket - Tromsø Storm 85-74

Bærum endte på tredjeplass i grunnserien, etter at de lyseblå hadde en imponerende sluttspurt som endte med 14 seire på de siste 15 forsøkene.

I kvartfinalen ble det derfor Tromsø Storm som skulle stå på motsatt banehalvdel i en best-av-tre-serie.

De lyseblå tok første stikk med en 85-76-seier sist søndag i Nadderudhallen, før det ble 70-82-tap i Tromsø på onsdag.

På lørdag var det duket for et nervepirrende oppgjør, da det var klart for den avgjørende kampen i kvartfinaleserien.

Den endte Bærum med å vinne med elleve poeng, og etter kampen var toppscorer Joshua Hart fornøyd.

– Det var en bra kamp av oss. Bortekampen mot Tromsø var slurvete, mens det var bedre i dag, forteller mannen med 25 poeng i kampen.

Han er glad for at laget er videre til semifinalen, men påpeker at Bærum drømmer om å gå hele veien.

– Det er deilig å gå videre, men vi skal ikke gi oss der, sier Hart.

LES OGSÅ: Bærum tapte i Tromsø

Lettet Eckhoff

Bærum-trener Mathias Eckhoff var en lettet mann etter seieren mot Tromsø.

– Lettet er ordet i dag. En ting er å spille grunnserie, men det er noe annet når det virkelig gjelder. Det var mye bra, samtidig som det var mye dårlig i dag. Vi burde ha holdt dem på 60 poeng, men sånn er det. Det viktigste er å vinne, for Tromsø er et godt lag, sier Eckhoff rett etter kampslutt.

I semifinalen er det serietoer Gimle som er motstander, og Eckhoff sier Bærum må bli bedre før de kampene starter.

– Vi må forbedre alt, men vi har slått dem to ganger i år, så det er ikke akkurat sånn at man pisser i buksa av dem. Det er dog liten tvil om at vi må gjøre det bedre enn vi har gjort i disse kvartfinalekampene.

Han vil ikke spekulere i sjansene for å gå til finalen, men velger heller å hylle atmosfæren i Nadderudhallen.

– Det er moro med så mange mennesker og så godt trykk her, avslutter treneren.

LES OGSÅ: - Vi vant på en dårlig dag

Hart enorm i første

Både det første oppgjøret i Nadderudhallen og oppgjøret oppe i Tromsø var preget av skyhøy intensitet og tøft spill fra begge lag. Lørdagens kamp skulle vise seg å fortsette i samme spor, med knallharde dueller allerede fra første hoppball.

Poengmessig var det Tromsø som kom best i gang, og da Aron Finstad sendte bortelaget i en 16-14-ledelse med sin tredje trepoenger på like mange forsøk, ba Bærum-trener Mathias Eckhoff om en timeout.

De siste minuttene av perioden tettet de lyseblå fra Bærum godt igjen bakover, og med god hjelp av Joshua Hart sine elleve poeng ledet de 22-18 idet den første perioden var over.

Bærum innledet den andre perioden med å spille strålende forsvar, og da Stian Emil Berg stjal ballen fra en Tromsø-spiller som stormet i angrep, før han sentret den videre til Mike Zeno som serverte hjemmepublikummet en saftig dunk, ledet hjemmelaget med elleve poeng på stillingen 31-20 .

Tromsø nektet dog å la Bærums-laget stikke ifra. Halvveis ute i perioden blokket Tromsøs Cameron Gregory Bærum-spiller Thomas Solem, før han løp over banen og satte to poeng. Plutselig var Bærums ledelse kuttet ned til fire poeng.

En av Bærums største bidragsrytere de siste årene, Stian Mjøs, mottok før kampen prisen for å ha kommet på eliteseriens allstar-lag. Poenggarantisten Mjøs gikk scoringsløs gjennom den første halvdelen av den første kvartfinalekampen, og det var ikke før det gjensto 40 sekunder av den første halvdelen i lørdagens kamp at Mjøs kom på scoringslisten.

Til pause var stillingen 41-36 i favør hjemmelaget Bærum, med Joshua Hart som toppscorer med sine 15 poeng.

LES OGSÅ: Bærum vant lokaloppgjøret mot Asker

Dro ifra

I den tredje perioden var det bortelaget som åpnet best. Da Aron Finstad satte en tre-poenger i tillegg til å bli feilet av Stian Mjøs, noe som gjorde at han scoret fire poeng i løpet av et angrep, ledet Bærum kun med ett fattig poeng.

En så liten ledelse ville ikke Stian Emil Berg ha noe av. Med sine ti poeng på de første fem minuttene av perioden ledet Bærum 57-49 da bortelaget tok timeout. Brennhete Berg endte perioden med 13 poeng, og vertene ledet 67-56 da det gjensto ti minutter av kampen.

Bærum tok liv av det meste av spenningen tidlig i fjerde periode, da Mike Zeno satte fire strake poeng og sendte Bærum 16 poeng foran.

Bortelaget nektet å gi seg, men kom aldri nærme nok. Mot slutten spilte Bærum smart og brukte lang tid på hvert angrep, noe som resulterte i enkle feil fra stressede Tromsø-spillere.

Med 1.18 igjen på kampuret tok gjestene sin siste timeout, men med en 83-71-ledelse følte nok ikke hjemmelaget seg særlig truet.

Kampen endte med sifrene 85-74 til stående applaus fra tilskuerne i Nadderudhallen.

Første semifinalekamp er søndag 24.mars i Gimlehallen.

Bærum Basket  85 (41)

Tromsø Storm  74 (36)

Tredje kvartfinale, BLNO sluttspill, menn

Perioderesultater: 22-18, 19-18, 26-20, 18-18

Bærum Basket: Torgrim Sommerfeldt 8, Joshua Hart 25, Alex Dakin 4, Gaute Haugen 6, Stian Emil Berg 24, Thomas Solem, Benjamin Alknes Cox, Jens Grøsland, Stian Mjøs 4, Michael Joseph Zeno 14.

Toppscorer Tromsø: Cameron Gregory 26

Tilskuere: 407 i Nadderudhallen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.