Skip to main content

Bærum brøt tapsrekken i siste BLNO-kamp før juleferien

LITE HVILE: Bærum-trener Lars Gunnar Sønsteby lover å holde oppe treningstrykket gjennom julen.
LITE HVILE: Bærum-trener Lars Gunnar Sønsteby lover å holde oppe treningstrykket gjennom julen.

(Eidsvoll-Bærum 80-103, Kongsberg Miners-Asker Aliens 76-71) Bærum vant siste BLNO-kamp før julen overlegent, men de kommer ikke til å feire med treningsfri.

Bærum brøt den tre kamper lange tapsrekken og vant overlegent borte mot tabelljumbo Eidsvoll.

Bærum hadde full kontroll hele kampen, og vant til slutt 103-80. Dermed ligger de kun to poeng bak Centrum Tigers, Frøya og Kongsberg Miners på henholdsvis 3., 4. og 5. plass, og trygt inne på sluttspillplass før 2015-kalenderen byttes ut med en for 2016.

— Det var veldig viktig for oss å ta den her. Hadde vi tapt, hadde det vært veldig tungt, sier Bærum-trener Lars Gunnar Sønsteby.

Eidsvoll har tapt samtlige av sine elleve kamper.

Basketsjefen i Tromsøs enkle oppskrift: Slik fyller de tribunen

Holder formen i julen

Selv om Sønsteby er komfortabel med tabellplasseringen, har han ingen planer om å la guttene ta det med ro i juleferien.

— Vi kjører treninger som vanlig, borsett fra de aller hellgste dagene. Det er i et juleopphold du kan bygge opp et lite forsprang til de andre, sier han.

Asker Aliens samlet 65 tilskuere til eliteseriekamp

10. januar får de besøk av Gimle, som foreløpig har dne siste av de åtte sluttspillplassene. Første kamp i det nye året blir dermed svært viktig for å kunne skape en trygg luke nedover, samtidig som de er fast bestemt med å holde kontakten med topplagene.

Bethina Beilegaard (46) er eneste kvinne på laget: – Eldre kvinner trener mer enn menn

Asker-tap i Kongsberg

Asker Aliens spilte også torsdag kveld. De møtte Kongsberg Miners borte, i det som skulle bli et særdeles jevnt oppgjør.

Vertene tok en trepoengsledelse etter første periode, men Asker hadde redusert den til ett poeng halvveis ut i kampen. Kongsberg var sterkest i tredje periode, men i den siste knappet gjestene igjen innpå.

Da sluttsignalet lød sto det 76-71 i favør Kongsberg. Asker blir da stående på ti poeng sammen med Gimle og Nidaros. Trønderne ligger på 9. plass, foreløpig utenfor plassene som gir sluttspill.

LES OGSÅ: Største tap på to år 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.