Kvinnen ble tirsdag innlagt på Bærum sykehus med en alvorlig infeksjon forårsaket av Vibriobakterier, etter et lengre bad ved Båtstøjordet i Holtekilen.

Bærum kommune opplyser at kvinnen sannsynligvis ble infisert via et leggsår.

Kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum opplyser mandag, til Budstikka, at det går bra med kvinnen, i kjølvannet av sykehusoppholdet.

Åpne sår ikke bra

Den generelle badevannskvaliteten i Bærum er, ifølge kommunen selv, svært god. Den høye sjøtemperaturen i Indre Oslofjord kan imidlertid føre til fremvekst av Vibriobakterier, som en sjelden gang kan gi alvorlig infeksjon hos personer.

– En god regel er å unngå å bade om man har åpne sår eller sterkt nedsatt immunforsvar, sier kommuneoverlegen.

Nilsen henstiller nå personer i disse gruppene til å unngå lengre bad hvis «sjøtemperaturen har vært stabilt over 20 grader i en ukes tid».

LES OGSÅ: Oslo-folk forlater byen til fordel for Bærums nye badestrand

Måtte amputere i 2016

Nilsen anbefaler rask avskylling med ferskvann eller tørking med håndkle. Vibrio-bakterier har til nå vært svært sjeldent i Norge, men er et kjent fenomen i bl.a. Sør-Sverige.

«Klimaendringene kan føre til at dette blir vanligere i Norge. En kvinne ble innlagt med Vibrio-infeksjon etter et sjøbad i samme område i 2016», skriver Bærum kommune i en pressemelding.

Den gangen endte det med at den rammede kvinnen måtte amputere det ene benet. Kvinnen badet påHusmorstranda på Høvik, og ble i ettertid oppmerksom på et skrubbsår som ikke ville leges.