Skip to main content

Stoppet flere berusede båtførere

Politibåten fant lørdag ettermiddag en båt med beruset fører i nærheten av Middagsbukta. Dette bildet er tatt i en annen anledning.

Foto: CHRISTIAN BREVIK

En ruspåvirket båtfører med barn om bord ble lørdag kveld pågrepet av politiet. – Uskikket til å kjøre båt, sier operasjonsleder.

Lørdag ettermiddag ble en mannlig båtfører pågrepet av politiet for promillekjøring på fjorden. Om bord var også en kvinne og hennes datter. De ble tatt hånd om av barnevernsvakten. Båtfører skal da ha vært like ved Middagsbukta, som er sundet mellom Brønnøya og Langåra. 

– Vedkommende som ringte inn til oss opplevde at mannen var uskikket til å kjøre båt. Han hadde dessuten flere i båten, sier politiets operasjonsleder, Tor Guldbrandsen, som bekrefter at politibåten rykket ut på grunn av det aktuelle tipset.

Fra tipseren fikk politibåten en beskrivelse av båten og hvor den befant seg. 

Om bord kom politiet i kontakt med fører, samt en kvinne og hennes datter. 

– Båtfører var ruspåvirket, og ble tatt med til arresten for videre prøvetaking, sier Guldbrandsen. 

Klage på scooterbråk

Samtidig tok politiet kontakt med Barnevernsvakten, som vil følge opp mor og datter. Ifølge Guldbrandsen var det flere grunner til dette.

– Når mor velger å sitte på med en som er åpenbart beruset i båt, bør barnevakten følge opp. Det handler om mors vurderingsevne, sier operasjonslederen.

Lørdag ettermiddag skal politiet også ha fått klager på uvøren kjøring av vannscootere ved Nesøya.

– Så lenge været er fint og temperaturen er god er det fristende å tilbringe tid på sjøen. Vi har fått tilbakemeldinger som tilsier det er mange folk ute i dag, sa Guldbrandsen lørdag kveld. Han forsikret om at politiet også ville forsøke å være til stede. 

Fulle seilere

Litt etter halv ni lørdag kveld fikk politiet melding om to berusede menn i en seilbåt utenfor Torvøya ved Storøyodden. 

– To badegjester hadde sett båten og mennene på avstand. De hadde visstnok ropt om hjelp og vært noe ubehagelige å kommunisere med, sier Guldbrandsen.

Ti over halv ni hadde politiet fått kontakt med førerne av seilbåten.

– Båtfører, en mann i tidlig 40-årene, blåste til over lovlig promilleverdi, og det blir opprettet sak på forholdet, sier Guldbrandsen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.