Skip to main content

Siste tur på sjøen

SISTE REIS: Even (6, til venstre) og Simen Steinhaugen-Norderud (11) fra Haslum gledet seg til årets siste båttur ut fra Solvik båtforening. Med seg på turen hadde de selvfølgelig fiskestengene.

Båtsesongen er på hell. For noen ble årets siste båttur denne helgen, mens andre allerede er godt i gang med å forberede båten for vinteren.

– Jeg gjør den klar for vinteren, sier Ramon Vissler fra Dønski.

Han står og pusser på sin Scand Baltic 29 på båthavnen i Sarbuvollen på Strand. Årets siste båttur har han allerede lagt bak seg.

– Til uken skal båten tas opp, forteller han.

Før den tid er det en del småting som må fikses, slik at båten er i best mulig forfatning når snøen har smeltet og vårsolen igjen slikker på kalesjen.

– Jeg må tømme den og gjøre klar motoren. Vaske den litt og sjekke kalesjen har jeg også fått gjort, sier Vissler.

Båten har vært hyppig brukt gjennom sommerhalvåret.

– Jeg har blant annet vært på to lange turer langs svenske- og norskekysten. I tillegg har det blitt mange overnattingsturer i Oslofjorden, forklarer Dønski-mannen.

LEST DENNE? Luksusbåtsalget i speedfart

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

SESONGSLUTT: Ramon Vissers fra Dønski klargjør båten ved Sarbuvollen. Han har brukt båten mye gjennom sommerhalvåret.

Siste båttur

Noen som ikke hadde gitt slipp på båtsesongen helt enda, var Hanne Steinhaugen og barna Even (6) og Simen Steinhaugen-Norderud.

De la ut på båttur fra Solvik i håp om å lokke til seg noen fisk denne helgen.

– I sommer fikk vi 32 makrell da vi var på tur, men det ble ikke noe stor fangst i dag. Yngstemann fikk et par småfisk, en hvitting og en knurr, men de slapp vi bare ut igjen, forteller mamma Hanne.

Nå blir det imidlertid ingen båttur igjen før neste år.

– Dette var årets siste båttur. Vi bruker båten mest før og etter ferien, for i ferien drar vi som regel bort, forteller hun.

Snart skal båten opp på land og oppbevares utenfor huset på Haslum.

LES OGSÅ: «Alle» vil ut på sjøen – i egen båt  

Stor pågang

– Det er vel noen få entusiaster igjen som ikke er helt ferdig med båtsesongen. Men for de fleste er nok sesongen over. Det virker som det har vært en bra båtsesong for mange.

Det sier daglig leder i Asker Marina Henning Hexeberg.

Hos Asker Marina merker de godt at båtsesongen nå er på hell og vel så det. Nå er jobben med å stable båtene i vinteropplag godt i gang.

– Vi har i underkant av 150 båter som skal inn i hallene våre de neste ukene, fordelt på tre etasjer. Så vi håper bare at vi slipper kuldegrader de neste ukene så vi rekker å få inn alle båtene, sier daglig leder i Asker Marina, Henning Hexeberg.

I tillegg har Asker Marina plass til 80-90 båter i boblehavnen som er i drift fra 15. oktober.

FIKK DU MED DEG? Kaller opp båter etter tegneseriefigurer  

Les flere artikler