Skip to main content

Kaller opp båter etter tegneseriefigurer

SJØLIV: Kreativiteten kjenner ingen grenser når båtfolket skal navngi farkosten sin.

Superhelter og figurer fra tegneserier gir god inspirasjon når eiere av fritidsbåter skal velge navn på farkosten.

Donald, Mikke, Fantomet og Asterix er for de aller fleste navn man forbinder med alt annet enn det maritime miljø. Men nå viser en fersk oversikt at disse er blant de mest populære navnene på fritidsbåter, også de som ferdes rundt i skjærgården utenfor Asker og Bærum.

– Tegneseriefigurer og superhelter er en kategori innen populærkulturen som helt tydelig inspirerer båteiere, sier kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

I samarbeid med Småbåtregisteret har If gjort en gjennomgang av over 80.000 båtnavn i Norge. Resultatet er blitt den søkbare oversikten Båtnavnlista (ekstern lenke).

Costa Litt

I tillegg til navn på en rekke tegneseriefigurer og superhelter – som Pondus, Lucky Luke, Nemi og Fetter Anton – inneholder lista alt fra svært tradisjonsrike navn som «Tøffe» og «Aurora» til mer utradisjonelle vrier som «Inga Gjeld», «Såwith» eller «Costa Litt».

Norges to vanligste småbåtnavn er «Svanen» og «Terna», viser oversikten. I Akershus er det «Filippa», «Happy» og «Miris» som er de tre mest populære navnene på 2010-tallet.

LES OGSÅ: Styrker beredskapen på fjorden

Les flere artikler