Skip to main content

Bråstopp for gummibåt-fest på fjorden

Politiet har flere båter på fjorden i disse dager. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Foto: KNUT BJERKE

Natt til lørdag hadde politiet over 100 oppdrag i Oslo, Asker og Bærum. Blant dem en ruset båtfører i gummibåt.

Klokken var så vidt passert midnatt da en av politiets båter ble oppmerksom på en tre meter lang gummibåt som kjørte rundt utenfor Borøya. Fører av båten skal ha virket beruset, noe politiet fikk bekreftet ved nærmer undersøkelser. 

– Båtfører blåste til over lovlig verdi, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.

Om bord var flere passasjerer som ble «dimittert» på stedet.

Vi tauet båten inn til Sandvika og vil opprette sak på forholdet. Båtfører blir anmeldt for å kjøre båt i beruset tilstand, sier Stokkli.

Patruljerte langs stranden

Politiet skal ha hatt en rekke oppdrag relatert til fest og moro, men har også måttet avverge en del bråk natt til lørdag. Fredag kveld var de til stede over lengre tid på Kadettangen i Sandvika, der det ble meldt om mulig slåsskamp mellom ungdommer. Flere av dem skal også ha vært synlig beruset.

Samtidig var minst to av politiets båter var i tjeneste på fjorden fredag kveld. 

– På denne tiden er vi på vannet stort sett hele døgnet, sier operasjonsleder Stokkli.

Tatt for ruskjøring

Tidlig morgen fikk politiet melding fra en vekter i Holmsbu som hadde forsøkt å stoppe en åpenbart beruset person fra å kjøre bil. Mannen, som skal være i 40-årene, hadde ikke etterkommet vekterens oppfordring. Politiet fant vedkommende igjen Sætre sentrum, der han hadde parkert. 

– Da satt han fortsatt i bilen, tydelig påvirket av rusmidler. Han vil bli anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand og for kjøring uten gyldig førerkort, sier Stokkli. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.