(Nettavisen)I oktober i fjor ble det kjent at Iselin Guttormsen og samboeren skulle gå hvert til sitt etter elleve år som kjærester.

Bruddet med kjæresten viste seg å bli en stor påkjenning for 35-åringen. I podkasten «G-punktet» har Guttormsen delt åpenhjertige detaljer om bruddet og hvordan hun forsøkte å bearbeide det.

I podkastens sesongavslutning forrige uke oppfordret Guttormsen lytterne sine til å sende inn spørsmål på forhånd av innspillingen. Det førte til at influenseren og sexologen delte en rekke ukjente detaljer.

Klarte ikke å bearbeide traumene

I episoden forteller sexologen at hun og ekskjæresten Tom Sørensen i lang tid forsøkte å få forholdet til å fungere igjen etter den mye omtalte utroskapen noen år tidligere.

– Jeg har jo vært åpen om utroskapen vi stod i og hvor ødeleggende det har vært, men også hvordan vi jobbet oss gjennom det og satset på kjærligheten, sier Guttormsen i podkasten og fortsetter:

– Men så er det et ordtak som lyder slik «Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me», og tiden har dessverre ikke leget alle sår for min del og jeg kjente på ekstremt mange vonde følelser.

Ifølge Guttormsen klarte hun aldri å bearbeide tillitsbruddet, noe som blant annet har ført til at hun ofte føler på dårlig samvittighet og vonde tanker. I podkasten forteller 35-åringen at usikkerheten og de vonde tankene til slutt tok over hverdagen hennes. For tobarnsmoren ble det til slutt ikke et alternativ å leve det ene livet hun har fått i konstant usikkerhet og dårlig magefølelse. Hun bestemte seg til slutt å ta grep.

– Det som skjedde for min del var at jeg stolte såpass lite på partner at jeg bare ventet på et nytt utroskap. Jeg tenkte at hvis han er utro en gang til, da har jeg fått det siste beviset jeg trenger på at dette ikke går lenger, sier hun og legger til:

– Å vente på at et nytt utroskap skal skje for at jeg skal kunne ta et valg, det er ikke sunt.

Nettavisen har vært i kontakt med Tom Sørensen som ikke kjenner seg igjen i Guttormsens uttalelse om bruddet.

Han mener det er flere årsaker til samlivsbruddet, og hevder at Guttormsen bruker utroskapen som den avgjørende faktoren for bruddet, noe han ikke er enig i.

Guttormsen ønsker ikke å kommentere Sørensens uttalelse, men forteller at hun har fått mange tilbakemeldinger fra jenter som kjenner seg igjen i det hun sier.

– Jeg har fått ekstremt mange tilbakemeldinger fra andre jenter som er i forhold nå, som har tilgitt utroskap men som likevel ikke klarer å slappe av og ha det godt i relasjonen de er i. De er redde for at det skal skje igjen og har ikke lyst til å gjøre det slutt med partner i tilfelle det bare var en én gangs greie, sier hun og fortsetter:

– Men så venter man bare på et siste tegn for beviset man trenger, men så har jo egentlig partner allerede bevist at han ikke er til å stole på.

Fortsatt tungt

Da Nettavisen møtte Guttormsen under «Skal vi danse»-lanseringen tidligere denne uken, kunne influenseren fortelle at kjærlighetssorg er tungt, men at hun jobber med å komme seg over den.

– Det er klart det er kjempetøft, men jeg jobber veldig med å komme meg styrket ut av det, sa hun.

Ifølge Guttormsen takler man brudd veldig forskjellig og individuelt, men henviser til forskning som visstnok sier at kvinner kan være ferdig med en relasjon lenge før man faktisk bryter ut.

– Det er jo forsket på at vi kvinner kanskje har vært ferdig med en relasjon i gjennomsnitt i fem til syv år før man bryter ut av det, så kanskje mentalt sett har man vært klar over ting som skal skje før det faktisk skjer, sier hun.

Hun understreker derimot at det har vært veldig tøft, spesielt fordi hun følte seg mislykket som en familieinstitusjon som ikke klarte å skape den familien de drømte om. Likevel mener Guttormsen at hun er ti ganger mer lykkelig nå enn det hun har vært på lenge, og sier at hun har det mye bedre med seg selv i dag.