Beboer får søppel-refs av kommunen

IKKE BARE GLASS OG METALL: Returpunktene, som driftes av Bærum kommune, dynges ned med alle typer søppel.

IKKE BARE GLASS OG METALL: Returpunktene, som driftes av Bærum kommune, dynges ned med alle typer søppel. Foto:

Kolsås-mannen blir politianmeldt om syndene gjentar seg, advarer Bærum kommune.

DEL

Bærum kommune sjekker jevnlig returpunktene for glass og metall, plassert ved bl.a. butikker og handelssentre. I en kontroll av hensatt søppel 4. og 30. mai dukket navnet til en mann fra Kolsås opp.

For noen dager siden fikk Kolsås-mannen brev fra kommunen:

«Blant avfallet fant vi ditt navn og regner det derfor som svært sannsynlig at det kommer fra Dem. Vi vil opplyse om at hensettelse av avfall, slik De har gjort, er en form for forurensning som er straffbar med hjemmel i Forurensningsloven.Vi vil ikke anmelde dette tilfellet til politiet, men ved eventuelle ytterligere gjentagelse vil det bli sendt anmeldelse», står det i brevet sendt til Kolsås-mannen.

Sender brev

Tone Bye Moen, tjenesteleder forurensning og renovasjon i Bærum kommune, sier at det er problem at innbyggere dumper søppel som ikke hører hjemme, ved returpunktene.

– Dette skjer daglig, opplyser Moen.

Returpunkter i nærheten av utfartssteder og turområder er spesielt utsatt.

– Ved slik forsøpling forsøker vi å finne navn i avfallet og kontakter vedkommende ved brev eller telefon. Det kan være at de ikke vet hva slags avfall som skal til returpunktet, sier Moen.

LES MER:

Frykter konkurs – søker etter nytt avfallsselskap

Skilt skal stramme opp søppel-synderne

Asker bytter ut dagens søppeltømmere – sparer 6,7 mill. kroner

Ressursutnyttelse

Kommunen politianmelder tilfeller der det er snakk om store mengder og graverende tilfeller, og der kommunen anser det som sannsynlig at de vet hvem som står bak.

– Bærum kommune har bestemt at alt avfall skal sorteres for å gi riktig behandling av alle typer avfall. Vi skal ha en best mulig utnyttelse av ressursene i avfallet, opplyser Moen.

«I brevet til Kolsås-mannen står det også: Det skal ikke settes igjen sekker med vanlig husholdningsavfall, større gjenstander etter opprydding, oppussing osv. Dette er avfall som skal leveres ved hjemmeadresse iht. pliktig avtale om renovasjon, eller på miljøstasjonen på Isi.»

Budstikka har forgjeves prøvd å få tak i Kolsås-mannen for en kommentar.

LES OGSÅ:

Dette er egentlig en grill - brukes som søppelkasse av badegjester

Håper plakater skal redde fiskeparadis

Fulle hundeposer i private søppelkasser (debatt)

Artikkeltags