Politiet har de to siste dagene sjekket om fartsgrensene på lokale veier blir overholdt. Onsdag stilte Trafikkorpset seg opp på Slemmestadveien ved Nesbru før lunsj. Resultatet ble åtte forenklede forelegg for fart. I tillegg måtte en bilist punge ut etter å ha kjørt ulovlig i kollektivfeltet.

Høyeste hastighet som ble målt var 102 km/t i 70-sonen. Sjåføren slapp imidlertid med skrekken og kunne kjøre videre med førerkortet intakt.

Tap av førerretten skjer nemlig normalt ved hastighetsovertredelser på 26 km/t eller mer der hvor fartsgrensen er 60 eller lavere og 36 km/t over der hvor fartsgrensen er 70 km/t eller høyere.

Testet Porschen – endte i politiets laser

Mistet lappen

Tirsdag ble en mann i 20-årene fotgjenger da politiet fininnstilte laseren på Høvik.

Totalt 120 biler ble kontrollert i forbindelse med laserkontrollen i Sandviksveien cirka mellom klokken 13 og 14 tirsdag.

Fire sjåfører ble servert et forenklet forelegg for fart. For den femte sjåføren ble det en lengre prat med politiet samt en betydelig kraftigere reaksjon.

Mannen i 20-årene ble nemlig målt til 117 km/t i 50-sonen på stedet, noe som førte til førerkortbeslag og anmeldelse. Operasjonsleder Bjørn Gunnar Nyseter hadde tirsdag ingen opplysninger om hva som årsaken til at sjåføren hadde så hastverk.

Det som imidlertid er sikkert, er at vedkommende nå får en god pause fra bilkjøring. Mannen, som er bosatt i distriktet, skal ifølge politiet ha blitt hentet av en bekjent.

Det er ikke første gang en sjåfør har blitt noe ivrig på gasspedalen på veistrekket. I slutten av juni mistet en Ferrari-fører lappen da han passerte politiets laserkontroll i 108 km/t.

Råkjører fikk ikke gehør for angstlidelse