Nå kan de juble – signerte kontrakt om bygging av nytt Regjeringskvartal

GLEDER SEG: Øyvind Mork gleder seg over at team Urbis etter en ekstrarunde nå faktisk skal få prosjektere nytt Regjeringskvartal.

GLEDER SEG: Øyvind Mork gleder seg over at team Urbis etter en ekstrarunde nå faktisk skal få prosjektere nytt Regjeringskvartal. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Nå gleder vi oss til å komme i gang, sier administrerende direktør Øyvind Mork i Asplan Viak etter at kontrakten om nytt Regjeringskvartal ble signert onsdag formiddag.

DEL

Mork var selv på reise, og selve signeringen var det avdelingsleder Randi Svånå som fikk æren av å foreta.

Mork og de andre i vinnergruppen Urbis måtte først gjennom en ekstrarunde før det ble klart at de faktisk skulle få lov å utforme og stå bak prosjekteringen og utviklingen av det nye Regjeringskvartalet.

For - som Budstikka tidligere har omtalt - etter at det først ble kunngjort at gruppen Urbis vant Regjeringskvartal-oppdraget, protesterte konkurrentgruppen G8+. I konkurrentgruppen var et annet stort rådgivende ingeniørfirma, Norconsult i Sandvika, med. Også Dr. techn. Olav Olsen på Lysaker var med i denne gruppen.

LES OGSÅ: Avviser milliardklage fra lokale firmaer som tapte Regjeringskvartal-kontrakt 

Starter opp ganske raskt

Konkurrentene klaget til Statsbygg og mente blant annet at to av tre jurymedlemmer i Statsbygg var inhabile, samt at Statsbygg lot vinnerlaget være alene om informasjon som ga dem fordeler i konkurransen.

Dette ble ikke tatt til følge, og etter ekstrarunden kan Asplan Viak nå feire seieren på alvor.

– Hva tenker du om at konkurrentene reagerte slik de gjorde?

– Jeg var jo ikke enig med dem. Men samtidig generelt sett er det legitimt å stille spørsmålstegn i prosesser der man er uenig, sier Mork.

– Når skal kvartalet stå ferdig?

– Det blir vel ikke først om cirka åtte år. Men vi starter våre forberedelser ganske raskt nå, sier Mork.

Artikkeltags