Næringslivets beste medspiller

OFFENSIV: Leder av Asker Næringsråd, Lars O. Nordal, skaper både aktivitet og arbeidsplasser.

OFFENSIV: Leder av Asker Næringsråd, Lars O. Nordal, skaper både aktivitet og arbeidsplasser. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Asker Næringsråd er blitt en viktig faktor for kommunen og en viktig medspiller for næringslivet.

DEL

Det kommer til syne på en rekke områder. Næringsrådet er blitt en betydelig arena for nye tanker – og meningsbryting. Nettverkene som bygges på kryss og tvers i kommunen er solide. Det samme kan sies om omsetning og økonomisk resultat.

I motsetning til mange næringsråd, bygger Asker Næringsråd to solide pilarer. Én for å samle næringslivet i kommunen under samme paraply. Medlemsaktiviteten er vedvarende høy, og det er liten tvil om at næringsrådet er et solid lim mellom bedrifter, bedriftsledere og kommune. Nettopp på grunn av sin posisjon blir næringsrådet lyttet til. Ikke minst når Askers politikere tenker næringsliv og næringsplaner. Og én for å bygge trygge, levedyktige arbeidsplasser med direkte involvering fra Næringsrådets side. Det er nok å nevne den internasjonale skolen i Asker. I dag en betydelig suksess skapt med initiativ og pågangsmot fra styret og leder i rådet. I disse dager tar næringsrådet nye, kommersielle steg.

To inntektsstrømmer gir næringsrådet økonomiske muskler. Som forening er driftsinntektene på nærmere fem millioner kroner, mens den kommersielle delen «AskerHus» i 2014 hadde inntekter på halvannen million kroner. Her bygges det sten på sten.

Og det er nettopp ut fra AskerHus at kommersiell aktivitet nå bygges opp. AskerHus AS er et selskap heleid av Asker Næringsråd. Gjennom en emisjon er målet å få inn 0,9 mill. i frisk aksjekapital. Deretter skal AskerHus bli en lokal næringshage og etablere medlemskap i «Næringshagene i Norge».

Les flere meninger her.

Drammensveien 915 kan i dag tilby kontorer i et særdeles stimulerende miljø. På rekke og rad sitter tunge næringslivsnestorer. De er klare til å dele sin kunnskap og kompetanse med miljøet rundt seg. Deltagelse i AskerHus Næringshage åpner for deltagelse i nettverket Næringshagene i Norge. Vi ser med andre ord konturene av et solid, nasjonalt nettverk.

I samarbeid med et universitetsmiljø i Stockholm og Høyskolen Nesna skal det bygges opp poenggivende kompetanseprogrammer for lokalt næringsliv. Alt ut fra konferanse- og undervisningslokalene i AskerHus. En foreløpig siste kongstanke er å etablere et «Næringslivets Servicekontor», der målet er å bistå bedrifter i Asker overfor institusjoner som Innovasjon Norge, Forskningsrådet, SkatteFUNN etc.

I en tid med usikkerhet i næringslivet er Næringsrådets allsidige engasjement av stor verdi. At det evner å utvikle arbeidsplasser, er selvsagt et stort pluss.

Dette er Budstikkas lederartikkel torsdag 11. juni 2015.

Artikkeltags