Skip to main content

Vurderer å stenge McDonald's om natten

DØGNÅPEN: Ved avkjøringen fra E18 til Asker, lages det mat hele døgnet. Litt for ofte lages det også bråk der.FOTO: JØRGEN DAHL KRISTENSEN

Den døgnåpne McDonald’s-restauranten i Asker vurderer å holde stengt deler av natten etter fyll, bråk og spetakkel.

Det har vært flere politiutrykninger til det døgnåpne spisestedet i mai, etter meldinger om slåssing og ubehøvlet oppførsel. Mange av episodene knyttes til russefeiringen.

Natt til 1. mai kontaktet ansatte ved restauranten politiet, etter at 10-11 russebusser med om lag 250 russ lagde ballade på parkeringsplassen utenfor. To dager senere måtte restauranten stenge, etter at russ fra to busser oppførte seg dårlig.

LES OGSÅ: Russejenter: – Vi er helt sønderknust

Magnus Dagestad, driftssjef i McDonald’s, forteller at restauranten satt inn ekstra vakthold fra 13. april, som skal sluse russen inn og ut av restaurantene.

– Vi har også økt bemanningen, og samtidig vurderer vi kontinuerlig om vi bør holde restauranter stengt i visse tidsrom dersom vi ser at det blir behov for det, sier Dagestad.

LES OGSÅ: McDonald's legger ned på Slependen 

Har stengt i Oslo

– På Gaustad har vi valgt å stenge inneserveringen på restauranten og kun ha drive thru åpent, som et tiltak for å hindre bråk på nattetid. Det kan hende vi er nødt til å gjøre det i Asker også. Vi synes i så fall at det er trist, da det går utover uskyldige kunder, sier Dagestad.

LES OGSÅ: Full slåsskamp og svært amper stemning i Asker sentrum

Driftssjefen påpeker at hverken russ eller fulle folk er restaurantens primærmålgruppe.

– Vi holder åpent om natten for å servere våre gjester når de ønsker det. Det gjelder spesielt de som ferdes langs veien på nattetid og turnusarbeidere som sykepleiere, ambulansesjåfører, politi, sier han.

– Stort sett oppfører russen seg bra, men det hender at enkeltpersoners oppførsel setter russen i et dårlig lys. Vi har sikkerhet for våre ansatte og kunder som førsteprioritet og derfor bruker vi store ressurser på at det alltid skal være trygt å være på McDonald’s, sier driftssjef Dagestad.

McBråk

Den samme, døgnåpne McDonald's-restauranten har mange ganger tidligere vært åsted for diverse slagsmål og uroligheter:

Masseslagsmål på McDonald's i Asker  (august 2017)

To til legevakt etter slåsskamp mellom russ (mai 2017)

Aggressiv russ gjorde at McDonald's måtte stenge (mai 2017)

Slått bevisstløs ved McDonalds i Asker (mars 2018)

Ampert på McDonald's i Asker (juli 2017)

Festbråk, slåssing utenfor McDonald's og vandring på E18 (juni 2017)

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.