Skip to main content

– Tøft marked for arbeidssøkere

TØFFERE: Statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet, Kristian Dahlberg Hauge, spår et tøft 2016.
TØFFERE: Statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet, Kristian Dahlberg Hauge, spår et tøft 2016.

– 2016 kan bli et krevende år for mange, sier statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet Kristian Dahlberg Hauge.

Arbeidsledigheten i Norge er høyere enn på lenge, og tross aktive tiltak fra regjeringen tror statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet Kristian Dahlberg Hauge at 2016 kan bli tøft for mange.

– Det viktigste for regjeringen nå er å sørge for nødvendig omstilling i norsk næringsliv og at det skapes nye og varige arbeidsplasser. Dette har vi fullt trykk på, skriver Dahlberg Hauge i en e-post til Budstikka.

LES OGSÅ: Blinde Eriks kamp for å slippe trygd

Enda tøffere for personer med hull i CV-en

Dagens tøffe arbeidsmarked gjør kampen om å få seg arbeid enda tøffere også for grupper som allerede sliter med å komme inn på arbeidsmarkedet.

Statsminister Erna Solberg oppfordret i sin nyttårstale i 2014 arbeidsgivere til å ansette personer med hull i CV-en. Hun manet til samfunnsansvar, og mente at arbeidsgivere som forsøker får engasjement, kvalitet og et styrket internmiljø som gevinst.

Dahlberg Hauge forteller at de ikke har noen tall på om dette har blitt bedre siden den gang, da det ikke finnes noen statistikk på om ansatte har hull i CV-en eller ikke.

– Det vi vet noe om er dem med nedsatt arbeidsevne og der viser tallene at de i like stor grad som før kommer seg i jobb – selv med et litt tøffere arbeidsmarked. Det er positivt og viser at det er plass til dem som ikke er helt A4 i norsk arbeidsliv. Mange arbeidsgivere er knallgode på inkludering, andre har en vei å gå, sier statssekretæren.

LES OGSÅ: Døve Stian har endelig fått jobb

 

Gjør tiltak rettet mot alle grupper

Tross at sysselsettingen blant personer med nedsatt funksjonsevne har holdt seg stabil, har regjeringen også gjort flere tiltak spesielt rettet mot å få flere i denne gruppen i arbeid.

Like før jul i 2015 la Arbeids- og sosialdepartementet frem et lovforslag med flere innspill til hvordan de som står utenfor arbeidsmarkedet lettere kan komme seg inn, og hvordan det kan bli enklere for arbeidsgivere å satse på søkere med hull i CV-en.

– Det gjelder blant annet forslag om økt adgang til midlertidig ansettelse, økt bruk av lønnstilskudd og nye og bedre tilretteleggingsordninger, sier Dahlberg Hauge.

Han oppfordrer arbeidsgivere til også nå å tørre å satse på personer som har vært utenfor arbeidslivet en stund.

– Det handler ofte om å gi folk en ny sjanse. Ofte er de som har kjempet hardt for innpass i arbeidslivet lojale ansatte, noe som gir en vinn-vinn-situasjon for både arbeidsgiver og ansatt, sier statssekretæren.

LES OGSÅ: Kraftig oppblåsing av tiltak mot arbeidsledighet i Asker og Bærum

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.