Skip to main content

Planlegger herskapelig boligby på Drengsrud

ANNERLEDES BOLIGBY: De om lag 150 leilighetene i Doyén Asker er planlagt i grønne omgivelser ned mot Nedre Drengsrudvann, mellom Tomra og Drengsrud gård. Felleshuset med svømmebasseng i eget glasshus ligger lengst til høyre på illustrasjonen. ILLUSTRASJON: Falkum-Hansen Design
ANNERLEDES BOLIGBY: De om lag 150 leilighetene i Doyén Asker er planlagt i grønne omgivelser ned mot Nedre Drengsrudvann, mellom Tomra og Drengsrud gård. Felleshuset med svømmebasseng i eget glasshus ligger lengst til høyre på illustrasjonen. ILLUSTRASJON: Falkum-Hansen Design

Et nytt og herskapelig boligprosjekt er under utvikling ved Drengsrud gård. 200 interessenter har meldt seg allerede før utbyggingsplanene er omtalt.

Doyén Asker er navnet på et boligprosjekt med om lag 150 leiligheter som ligger klart på tegnebrettet hos eiendomsutviklerne i Frost Utvikling og Oxer Eiendom.

Får de grønt lys fra kommunen, er det duket for et annerledes boligkonsept i Asker og Bærum.

LES OGSÅ: Prisen på Asker- og Bærum-boliger har økt med 1.710 kroner i døgnet

– En Doyén-bolig er en boform for aktive voksne, hvor man i tillegg til egen leilighet får tilgang til felles arealer og tjenester, slik som bibliotek, selskapslokaler og svømmebasseng. Vi tror det er et stort marked for er slikt botilbud i dette området, sier Oxer-sjef Erling Langeland og markedssjef Torgeir Løge i Frost Utvikling.

LES OGSÅ: Gammel redervilla blir til leiligheter

Herregårdsomgivelser

Doyén-boligene er planlagt på det 31 mål store området vest for Nedre Drengsrudvann, der eieren av Drengsrud gård tidligere planla en park.

Eiendommen er nå avsatt til boligbygging i kommuneplanen, og utbyggerne håper på et reguleringsvedtak i 2016.

Byggherre Oxer og Frost, som eier Doyén-konseptet, har sikret seg opsjon for kjøp av eiendommen av Ellen Drengsrud. Eieren av Drengsrud gård er også sterkt delaktig i utformingen av prosjektet, som er planlagt i klassisk arkitektur som skal harmonere med herregården og omgivelsene.

LES OGSÅ: – Helt greit å prissette etter markedet

Planlegger for 50+

Doyén-boligene henvender seg til beboere fra 50 år og oppover.

– Er det en «rikmannslandsby» dere legger opp til her? Doyén-byen på Drengsrud

– Nei, med boligstørrelser fra 50–150 kvadratmeter og priser fra 3–15 millioner finnes det noe for folk flest. Kvadratmeterprisen blir mellom 60.-70.000 i snitt, omtrent på nivå med Landsnes Hage.

LES OGSÅ: – Helt greit å prissette etter markedet

Frister nærmiljøet

– Hvem bygger dere for?

– Vi tror mange av kjøperne i dag er bosatt i nærområdene på Engelsrud, Vardåsen, Drengsrud, Borgen og rundt Asker sentrum. Det ser vi av de 200 interessentene som har henvendt seg til dette prosjektet allerede.

LES OGSÅ: Her kan du video se av E18-forslagene gjennom Asker

Flere av beboerne i Norges første Doyén på Eidsvoll beskriver boformen som et slags «hotell» med klare private grenser, der man bor og deler tjenester og opplevelser sammen.

– Det er et svar på en av vår tids store folkesykdommer, nemlig ensomhet – ikke bare blant enslige, men også den vanskelige tosomheten som oppstår når barna flytter ut og man sitter igjen alene, sier Langeland og Løge.

LES OGSÅ: Boligprisene vil fortsette å øke i 2016

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.