– Jeg har stor tro på slikt samarbeid mellom kommunen og næringslivet for å hjelpe overtallige over i ny jobb så snart som mulig, sa Høyre-lederen under et valgkampbesøk i AskersHus på Drengsrud fredag.

Ordfører, næringssjef og rådmann stilte opp i anledningen – sammen med NAV-sjefen i Asker og en rekke representanter fra næringslivet, Asker Næringsråd og ikke minst AskersHus.

LES OGSÅ: Ekspert på jobbsøking: – Jakter best sammen

Møteplass i AskersHus

Solberg ga altså direkte respons på initiativet fra Askers ordfører Lene Conradi om å etablere en møteplass for arbeidsløse oljeansatte i regi av Asker Næringsråd og næringen selv.

Stedet er AskersHus, og planen er å bli enige om prosjektet i et møte i Asker i neste uke.

LES OGSÅ: Vil hjelpe arbeidsledige til ny jobb

Preget av oppsigelser

Det hvilte et ekstra alvor Erna Solbergs Asker-besøk, etter at det ble kjent torsdag at oljeservicebedriften National Oilwell Varco (NOV) på Drengsrud må kvitte seg med hver tredje medarbeider.

Om lag 70 ansatte blir oppsagt, og 30 innleide konsulenter må gå.

LES OGSÅ: Masseoppsigelser i NOV på Drengsrud: 100 må gå – Det føles tungt

– Se nye muligheter

NOV i Asker setter opp sitt eget jobbsenter til uken, men ønsker samarbeid med kommunen og Næringsrådet når den felles møteplassen åpner i AskersHus til høsten.

– Slike møteplasser er et veldig bra tiltak. Det er viktig å lage nettverk og hjelpe hverandre med å se nye muligheter i denne vanskelige situasjonen, slik at man ikke blir sittende som en passiv mottager av dagpenger, sa statsministeren.

Imponert over AskersHus

Erna Solberg er imponert over tilbudet som er under oppbygging i AskersHus, med koblingen av gründere og erfarne spesialister i en egen ressurspool, et Næringslivets servicesenter, som er under oppbygging – og Campus Asker, som har som mål å bringe akademia ved universiteter og høyskoler til studenter lokalt i Asker.