Skip to main content

Oldemor (76) fikk beskjed om at hun var gravid med tvillinger

GODT HUMØR: Kjellfrid Nordvang i Asker synes det bare var morsomt med gravid-glippen fra Vestre Viken.
GODT HUMØR: Kjellfrid Nordvang i Asker synes det bare var morsomt med gravid-glippen fra Vestre Viken.

Kjellfrid Nordvang fikk seg litt av en overraskelse da hun åpnet brevet fra Bærum sykehus. Der sto det nemlig at hun er 2. gangs gravid med tvillinger.

– Jeg måtte ringe dattera mi med en gang! Hold deg fast, moren din er gravid med tvillinger, det står i brev fra sykehuset, sa jeg.

Kjellfrid (76) ler så tårene triller, rett ned på brevet med tidenes skivebom.

– Da ble dattera mi stille i den andre enden, gitt!

Lo i flere timer

For noen dager siden fikk Kjellfrid, som er mor til fire, bestemor til fem og oldemor for to, brev fra Vestre Viken. I brevet kom svar på hjerteprøvene hun hadde tatt noen uker tidligere, og en innkalling til ny time. Men det sto også noe mer: «Pasienten innkommer til ekkocardiografi med vurdering av kjent VSD. 2. gangs gravid med tvillinger», fastslår legen som har skrevet brevet.

– Nå har jeg ledd siden jeg sto opp i dag tidlig. Og jeg klarer ikke slutte, sier Kjellfrid – som tar hele fadesen med godt humør.

LES OGSÅ: Hun har fotografert 55 fødsler

Taleapparat som misforstår

Avdelingssykepleier på medisinsk poliklinikk, Birgitte Stoffel, tror ikke det er «veldig sannsynlig» at Kjellfrid Nordvang er gravid med tvillinger.

– Her har det åpenbart skjedd en feil og den blir selvfølgelig rettet opp, sier Stoffel.

Avdelingssykepleieren antar at det er talegjenkjenningsapparatet legene bruker når de leser inn notater som er årsaken til glippen.

– Det er første gang jeg hører om noe slikt, men jeg tror apparatet må ha misforstått hva legen sa. Legene snakker inn notatene som blir skrevet automatisk, for å spare tid mellom hver pasient, forklarer Stoffel.

Flau barnebarn

Hjemme i Asker tar Kjellfrid Nordvang «forsnakkelsen» med stoisk ro.

– Jeg har allerede fått mange morsomme sms’er fra datteren og svigerdatteren min. Svigerdatteren min skrev blant annet til meg at «nå trenger du ikke slutte å strikke babyklær med det første». Hele familien synes at dette var dagens morsomste, sier Kjellfrid.

Hennes yngste barnebarn på 20 år også slo på tråden til farmor.

– Hun lo godt hun også, men passet på å si at «det er godt det ikke er sant, farmor, for da hadde jeg blitt skikkelig flau», humrer Kjellfrid.

Latter forlenger livet

Siden hun fikk det første brevet har hun nå mottatt ett til, med riktig innhold. Bakgrunnen for helsesjekken var for øvrig at Kjellfrid skulle sjekke hvordan det sto til med hjertet.

Det er hun ikke lenger så bekymret for.

– Nå har jeg ledd så mye at jeg ikke får hjerteinfarkt med det første. En god latter forlenger livet, er det ikke det man sier, spør Kjellfrid.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.