I dette lokalet satser tredje eier på to år

MIDDELHAVSMAT: Det er hjemmelaget mat fra Middelhavet de satser på, Paola Lorenzi og Hermon Rossum i RosMara.

MIDDELHAVSMAT: Det er hjemmelaget mat fra Middelhavet de satser på, Paola Lorenzi og Hermon Rossum i RosMara. Foto:

RosMara er det tredje matkonseptet som forsøker seg i samme lokalene i Strøket 7 i Asker på to år.

DEL

Det handler om Middelhavsmat for eierne Hermon Russom (40) og Paolo Lorenzi (58) fra Italia.

Med seg har de også kokken Francesco Ugolini (32).

– Vi serverer sunn mat fra Middelhavet, forklarer Paolo Lorenzi til Budstikka.

Hermon har bodd i Asker i 15 år, mens Paola kom for ikke så lenge siden. Hun har også familie i Asker. Hun, Hermon og Francesco har kjent hverandre som venner i flere år.

Det er 15 bord på stedet, men eierne er klare på at det ikke er noen tradisjonell restaurant de skal drive, men take-away.

Matrettene er basert på råvarer og oppskrifter fra land som Italia, Spania, Frankrike og Hellas.

Og alt er hjemmelagd mat fra bunnen av, forklarer de.

LES OGSÅ: Askers restaurant-kronprinser starter burger-bar

Anslått omsetning

Stedet har rukket å drive siden før jul og har derfor nok grunnlag til å si noe fornuftig om forventet omsetning.

– Basert på de erfaringene vi har gjort oss til nå kan vi nok anslå en omsetning på rundt 2,7 millioner kroner i år, mener Paola.

Lokalene har huset to andre matkonsepter før.

Først «Citronen», og deretter «Lille Italia».

Konkurransen ble for hard for lunsjbaren Citronen.

– Det er blitt altfor mange og store aktører. Det er ikke kunder nok til alle. Omsetningen min er blitt halvert etter at Salt & Pepper (gikk konkurs i august i2016) og Egon åpnet, uttalte daglig leder i Citronen, Faris Bamerni til Budstikka i januar 2015.

LES OGSÅ: Cathrine (25) tar opp kampen med andre i Asker

LES OGSÅ: Salt og Pepper konkurs

LES OGSÅ: Tandberg mener Salt og Pepper ga opp for lett

Overlot grytene til Lille Italia

Citronen ga opp og «overlot grytene» til eierne av Glorioso.

Den italienske restauranten i kulturhuset har drevet i Asker siden 2008. Lillebroren – «Lille Italia» var en delikatessebar/butikk som servere kalde og varme småretter. Lille Italia åpnet i september 2015. Men det ble for omfattende å drive to steder, forteller talsmann for Glorioso, Pino Lo Monaco. Han drev et års tid før han avviklet.

– Det ble for slitsomt å drive to steder på en gang. Stedet gikk ikke konkurs, men jeg avviklet det, sier Pino.

LES OGSÅ: Henter råbillig mat fra restaurantene før de stenger

Tror på RosMara

To andre har altså stengt kjøkkendørene på stedet.

Vibeke Glosli, daglig leder i Asker Sentrum AS, har tro på at den tredje aktøren vil lykkes.

– RosMara er et flott tilskudd til Asker sentrum. De har et mer utvidet tilbud enn de som var der tidligere. De er veldig flinke og dedikerte og har også fått veldig god respons. Vi har derfor god tro på at det vil fungere, sier Glosli.

Og eierne selv har tro på stedet.

– Det har vært to eiere her før – hvorfor tør dere likevel satse?

– Vi har rett og slett stor tro på konseptet. Vi mener det er unikt og er sikre på at dette blir en suksess, sier Paola Lorenzi.

Artikkeltags