Skip to main content

Nei til Risenga-avgift

RISENGA KUNSTIS: Asker-politikerne er enige om å skrinlegge planene om avgift for bruk av Risenga. FOTO: KARL BRAANAAS

Asker-politikerne sier nei til avgift på Risenga. En eventuell parkeringsavgift skal heller ikke ramme de aktive brukerne.

Handlingsprogrammet for Asker kommune 2009-2012 gikk i fjor høst inn for å innføre avgift for bruk av Risenga skøytebane til uorganisert idrett.

Dette fikk brukerne til å reagere, og en rekke idrettsledere i Asker gikk kraftig imot de økte utgiftene dette ville medføre. Nå er imidlertid Asker-politikerne enige om å skrinlegge planene.

- Jeg tror det er enstemmighet rundt nei til avgift på Risenga kunstisbane, sier ordfører Lene Conradi.

Hva mener du?

- Øke gebyret

I handlingsprogrammet går politikerne også inn for å innføre parkeringsavgift ved kommunale idrettsanlegg.

- Vårt anliggende er for det første å gå tilbake på brukeravgiften, og heller øke parkeringsgebyrinntektene. Vi må se kommunens parkeringsarealer under ett, sier Ap-gruppeleder, Ole Willy Sandbekk.

- Vi må få en vurdering av dagens avgifter, og anlegg der vi ikke krever inn parkeringsavgift i dag. Vi foreslår at det ikke innføres avgift på Risenga kunstisbane. For det andre foreslår vi at parkeringsavgifter ved kommunale idrettsanlegg blir håndtert slik at vi tar hensyn til barn og unge. Det kan for eksempel innføres gratisparkering ved levering av barn på Risenga.

Støttet

Han fikk bred støtte på det fra de andre partiene på formannskapet i går.

- Jeg er sikker på at komiteen tar hensyn til det når de utreder muligheter for parkeringsavgifter på idrettsanlegg i Asker, påpeker Frp-gruppeleder Ole Jacob Johansen.

Det var foreslått at det skulle koste 20 kroner å parkere på kommunale idrettsanlegg. Bruk av Risenga kunstisbane skulle koste 20 kroner for voksne, og 10 for barn - per besøk.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.