Skip to main content

Maj Britt med album for voksne

BOKMÅL: Som regel er det på totendialekt Andersen synger, men denne gangen er det på bokmål. – Jeg prøvde å oversette Lars tekster til totning, men syntes jeg formidlet dem bedre på bokmål, sier hun.

Maj Britt Andersen synger om fattigdom og å miste noen på sitt nye album for voksne.

– Det er 14 år siden jeg ga ut et album rettet mot et voksent publikum, sier Maj Britt Andersen.

Den Asker-bosatte artisten er snart ute med albumet «Et stille sted», med tekster av Lars Saabye Christensen og musikk av ektemann Geir Holmsen.

– Du kan ta opp alvorligere temaer på en voksenplate enn på en for barn. Man kan være mer direkte og det er spennende, sier 61-åringen.

Ifølge Andersen handler «Større sang» om det å miste noen, og «Bare bare» om hvordan takle det.

– Så voksen som jeg er nå har jeg opplevd å miste folk som sto meg nær, og det er ikke alltid de eldste som dør først. Men det er likevel varme sanger, som Lars kaller dem, fordi de kanskje kan være til trøst for noen. Vi håper de kan spre litt varme i et samfunn som er blitt ganske kaldt og beregnende, sier hun.

LES OGSÅ: Endelig ble Maj Britt Spellemann igjen

Besøk i slummen

Ifølge Lars Saabye Christensen dreier tekstene seg om tiden vi lever i og alderen vi lever i.

– Det skulle ikke være noen forlengelse av Maj Britts barneunivers og det er det heller ikke blitt. Det er blitt ei voksenplate, men den som leter finner nok spor av Maj Britts tidligere liv her også, sier han i tekstvedlegget til albumet.

– Som komponist har jeg gitt min respons til Lars’ dikt, hvor vi sammen prøver å skape et nytt univers. I musikken har jeg forsøkt å få frem kontrasten mellom det nære og det mektige, sier Geir Holmsen.

– «Et stille sted» valgte jeg som tittel på albumet fordi det kan bety mye, et rom inne i deg, et rolig sted ved Semsvannet, eller noe folk ikke snakker om – som vonde ting ute i verden, sier Maj Britt.

Hun forteller at sangen handler om en fattig tigger som går i døden for å redde andre.

– Jeg har selv vært i slumområder i India og sett fattigdom på nært hold. Jeg synes det er viktig å formidle at vi som bor i et så rikt land bør løfte blikket ut i verden, og få et større perspektiv, sier hun.

Fordi det er en voksenplate, forteller Andersen at de også kunne ha lengre instrumentalpartier med Truls Mørk på cello. Også Kringkastingsorkestret er med på laget.

Datteren er med

Ivar Anton Waagaard på flygel og Maj Britts datter Daniela Reyes Holmsen på akkordion medvirker og.

– Jeg synes hun spiller så fint. Hun mener noe med hver tone og har en tilstedeværelse – det er det som gjør det interessant, sier mor.

LES MER:  – Barn er et krevende publikum

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.