Skip to main content

Kulturprisvinner; – Dette var svært

KULTURPRISVINNER: Harald Skogli mottar prisen av ordfører Lene Conradi og leder av Kulturprisjuryen Karin Moksness. FOTO: KNUT BJERKE
KULTURPRISVINNER: Harald Skogli mottar prisen av ordfører Lene Conradi og leder av Kulturprisjuryen Karin Moksness. FOTO: KNUT BJERKE

Publikumssuksessen Asker Jazzklubb og leder Harald Skogli ble årets vinner av Asker kommunes kulturpris.

Under Asker kulturfestivals festforestilling i kveld fredag ble kommunens kulturpris delt ut. Og leder av Asker Jazzklubb Harald Skogli var den glade mottager.

– Dette var svært. Jeg synes egentlig det er vanskelig å motta heder og ros. Liker ikke det, men dette må jeg jo like, for vi i jazzklubben skaper jo glede, og den har blitt en liten kulturarena, sier Skogli.

– Ikke så rent liten heller vel?

– Nei, vi har ca. 140 konserter årlig. Det er jo egentlig helt utrolig at vi har hatt snart et par tusen konserter siden starten i 2003. Rundt 1000 musikere spiller i klubben årlig og totalt har vi hatt 120-130.000 publikummere, sier han.

SE FLERE BILDER HER: Jazzmann vant årets kulturpris i Asker

- Stolt og ydmyk

– Hva betyr prisen for deg?

– Jeg er både stolt og ydmyk over at jeg har gjort noe som noen setter pris på. Men jazzklubben er ikke noe som gjør seg alene. Vi er enn gjeng som står bak den. Så denne prisen deler jeg med alle dem. Dette er anerkjennelse for at jazzklubben er en kulturarena. Og jeg vil takke et fantastisk publikum som møter opp i hopetall, sier Skogli.

– Hvordan skal prisen feires i kveld?

– På konsert med Bærum Big band på jazzklubben, sier den glade vinner.

Prisen besto av et bilde av Asker-kunstneren Bjørn Carlsen og 25.000 kroner.

Skogli takket for prisen ved å spille en låt av Oscar Peterson «Hymn to freedom» sammen med Janusz Krzos ved flygelet. For Skogli er ikke bare jazzklubbleder, han trakterer også bassen i flere band. I løpet av festforestillingen fikk publikum også oppleve koret MellomStemt, skuespillere og musikere fra musikalen «Råkkeulven», Sophia Cabo og Jean Sebastian Aubert spille klassisk, og dans fra elever ved Asker Dans & Ballettskole og KGB dans & ballett.

LES OGSÅ: Kommende stjerner testet storbandfølelsen

Mer heder

Det ble også delt ut kultur og idrettsstipender, hvert pålydende 10.000 kroner.

Innen kultur fikk følgende stipend: Frida Lund-Larsen (20) klassisk sang, Ali Parandian (34) film, Stein Are Ramberg (23) tuba/grovmessing, Jean Sebastian Aubert (20) fiolin, Olav Fangel Jamtveit (20) film og Karoline Furuseth (21) musikk – jazzvokal.

Og innen idrett: Einar Døving Agdestein (24) Asker Skøyteklubb, Ingrid Helene Amundrud (17) Oslo Klatreklubb, Harald Østberg Amundsen (17) Asker Skiklubb, Victoria Bøe (16) Holmen Tropp og Turn, Heidi Elisabeth Ellingsen (17) Lyn Fotball, Elena Rise Johnsen (15) Asker Skiklubb, Jonas Nordhøy Kristensen (17) Asker Skøyteklubb, Kristin Lysdahl (19) Bærums Skiklub alpint og Sindre Sætre Hammarlund (24) Asker Skiklubb.

LES OGSÅ: - Angrer ikke på at jazzklubben fikk prisen

Ungt ballett-talent

Et Drømmestipend på 10.000 kroner ble overrakt Emilie Wiesner (12). Hun er danser ved ballettskolen i Den Norske Opera og Ballett.

Stipendet deles ut til 100 talenter under 20 år innen kultur i Norge. Og utdeler ordfører Lene Conradi kunne fortelle at i år var det 340 nominerte på landsbasis. Det er Norsk kulturråd og Norsk Tipping som står bak stipendet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.