Skip to main content

Kortreist påskestemning på Bleiker

Triks og miks: Med overbygget terrasse er det ikke noe problem å lage en stue utenfor stua. – Du må ha noe som bryter med hverandre for at ting skal fremheves, sier Marit Neeraas Brodtkorb og Tone Bye, som har stylet terrassen. De beskriver stilen som en «crazy banana, rocka, retro, etnisk og nordisk miks». Sofaputene er fra «Missoni», «Hay» og «Muuto». Det gule pleddet og salongbordet er fra «Hay», stigen og speilet er fra «Anouska» og skinnfellene fra «Roars Pels». Teppet under bordet er fra «Pappelina» og tåler å være ute året rundt. ALLE FOTO: KNUT BJERKE

Hvem har sagt at man trenger hvite fjelltopper og en tømmerhytte for å skape påskestemning?

At «alle» reiser bort i påsken er en myte. Undersøkelser fra 2014 viser at én av tre østlendinger feiret påsken hjemme. Men det betyr ikke nødvendigvis at man må overse høytiden – i hvert fall ikke på stemningsfronten.

– Skaff deg en god bok og lag en sjarmerende solvegg på terrassen, sier Tone Bye og Marit Neeraas Brodtkorb.

Levende lys - og en god bok

Begge to er fra Bleiker og jobber i interiørbutikken «Xponella» i Asker, hvor Brodtkorb er innehaver. De har en rekke tips til hvordan man kan skape den rette påskestemningen rett utenfor dørstokken.

– Man bør sette ut noen stoler som er behagelige å synke ned i. Lune opp sitteplassen med saueskinn, puter og fargerike pledd. Du trenger ikke mer enn et lite bord med plass til levende lys, en bok og en kopp te eller et glass vin. Heng gjerne opp noen små stemningslykter så det blir hyggelig om kvelden, sier Marit.

– Også inviterer du alle naboene som er hjemme på grilling, legger Tone til.

LES OGSÅ:På Vettre i Asker har Malin skapt landlig luksus på budsjett

Inneting ute

Terrassen til Tone består av flere soner, og byr på muligheter året rundt. Det ene hjørnet er overbygget, og fungerer nærmest som en stue utenfor stuen. En reiseradio, en gul gammel skinnkoffert og et par retro påskekryssord drysser en god dose nostalgi over det lille hjørnet. På terrassegulvet ligger et teppe som tåler både regn og kulde, og på veggen henger et ikke like robust, men flott speil.

– Så lenge terrassen har tak, kan man gjerne bruke fine «inneting» ute, forteller stylistene.

LES OGSÅ:De lager design av materiale de sanker selv

De har også trukket inn flere elementer fra naturen. Gåsunger, planter og steiner utgjør en fin kontrast til de friske fargene.

– Du må ha noe som bryter med hverandre. Hvis du kjører alt ton i ton er det ingenting som stikker seg frem. Det gjelder både stilperioder og farger, sier Marit.

Gult er kult

Hun synes det er mye lettere å leke seg med påskefargene enn med julefargene.

– Gult er kult, rødt er dødt!

LES OGSÅ:De totalforvandlet interiøret i det gamle smuglerhuset

Det virker som om kundene hennes er av samme oppfatning.

– Det siste vi solgte før vi dro fra butikken var en gul pute. Gul er en farge full av energi, akkurat som påsken. Det er uten tvil favoritthøytiden min!

Nærmer seg vår

Bleiker-damene har også mange påsketips utenfor terrassens sfære.

– Jeg ville gått turer ved Hvalstrand og Semsvannet og syklet i stedet for å gå på ski. Også ville jeg sjekket ut om det skjer noe spennende på kulturhuset, og tatt med fireåringen min i svømmehallen – der er det sikkert ekstra mye plass å boltre seg på i påsken, sier Tone.

– Urban påske betyr også at man kan besøke champagnebaren og gå på kino, legger Marit til.

Begge to får et drømmende uttrykk over ansiktet mens de snakker om hva de har i vente.

– Overgangen mellom vinter og vår … Det er så mange deilige forventninger knyttet til denne tiden, sier Marit.

LES OGSÅ: Vaser ikke bort tiden

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.