Skip to main content

Kjemper om ledervervet i Asker SV

TIL KAMP: Janne Grøttumsbråten (50) vil ikke gi både lederverv og listetopp til Hurum.

Janne Grøttumsbråten (50) fra Heggedal vil kjempe for å bli valgt som leder av nye Asker SV.

Når SV-medlemmene fra Asker, Røyken og Hurum møtes til sitt første felles årsmøte torsdag, foreligger en delt innstilling på ledervervet. Fellesutvalget som ble nedsatt for å gjennomføre sammenslåingen, består av tre representanter fra hver kommune. De tre fra Asker har innstilt Janne Grøttumsbråten, mens de øvrige seks innstiller Brit Riise Fredheim (67) fra Hurum. Partiet har fra før nominert Martin Berthelsen fra Hurum på topp til kommunevalget.

FLERE SOM KJEMPET: Njål Vikdal slått på målstreken

– Vi i gamle Asker opplever det som feil at vi, som har flere medlemmer enn de to andre til sammen, hverken skal ha leder eller toppkandidat på valglisten, sier Grøttumsbråten.

Hun legger ikke skjul på at hun gjerne ville  bli nominert på topp av valglisten, men valgte da  å gå inn for en enstemmig innstilling i stedet for å kjempe. Men nå blir det kampvotering, sier Grøttumsbråten. Gamle Asker SV har rundt 100 medlemmer, Røyken har 33 og Hurum 16.

LES OGSÅ: Trond Ellingsen vant valgduell i nye Asker Frp

Grøttumsbråten har sittet som leder i Asker SV i tre år, og er leder for brukerrådet for psykisk helse og rus. Hun har vært åpen på at hun selv har en psykisk lidelse, og har stått på for å bedre tilbudet til denne gruppen. Hun jobber i halv stilling på SVs partikontor.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.