Skip to main content

Kickbokseren Thea Næss (33) fra Asker er storfavoritt i «Skal vi danse»

Oslo 12.10.2018. Thea Næss fra Asker er storfavoritt til å vinne Skal vi danse på TV2. Hun og dansepartner Ivo trener flere dager i uka på Norsk Dancesenter i Oslo. Theas ektemann, Christian kommer gjerne innom for å se hvordan det går og forsyne danserne med mat. Foto: Joakim S. Enger

Etter flere uker på parketten merker Thea Næss (33) at treningen tærer på kroppen. Da kommer erfaringen fra kickboksing godt med.

– Sitter kroppen sammen?

33-åringen fra Asker har akkurat ankommet Det Norske Dansecenter der hun og dansepartner Ivo Havranek skal gå gjennom siste finpuss før lørdagens direktesending. Det skal øves inn trinn og terpes teknikk. De neste åtte timene.  

– Jeg merker det nå fordi vi har holdt på så lenge. De siste to månedene har jeg ikke hatt én treningsfri dag, sier Thea.

Verdensmesteren i kickboksing er blant storfavorittene i årets «Skal vi danse». Forrige lørdag oppnådde hun og dansepartner Havranek full pott fra dommerne.

Thea, som til daglig jobber som lærer ved Wang idrettsgymnas, tar likevel ingenting for gitt.

– Jeg må tenke at det er finale hver lørdag. Bare slik klarer jeg å holde fokus og mobilisere nok krefter, sier hun.

 

FAVORITT: Forrige lørdag fikk Thea og Ivo 40 av 40 mulige poeng av dommerne, som høstens første dansepar. foto: TV2

Thea er overbevist om at dette er egenskaper hun har tilegnet seg etter mer enn 17 år med kickboksing, flere av dem i verdenstoppen

– Du må vinne hver kamp hvis du skal nå opp. Sånn er det bare, sier hun.

LES OGSÅ: Thea Næss tok EM-gull i kickboksing

Glemmer å hvile og spise

Fra sidelinjen følger Theas ektemann og kickboksetrener, Christian Galvez, konas travle timeplan med en ørliten grad av bekymring.

– Hun er perfeksjonist og går «all in» i det hun driver med. Ofte rekker hun hverken å hvile eller spise. Så jeg prøver å være innom dansesenteret hver dag med litt ekstra mat, sier han.

 

VERDENSMESTER: Thea Næss har drevet med kampsport i en årrekke, og er en del av landslaget og tilknyttet Fighter Kickboksing klubb i Asker.

Også dansepartner Ivo, som er med i TV-programmet for fjerde gang, berømmer Theas pågangsmot.

– Hun er tøff og sporty og kommer med gode innspill på hva vi kan gjøre. Så blir det min jobb å omsette det til dans, sier han – som til daglig jobber som avdelingsingeniør hos Norsk institutt for biøkonomi.

– Både min og Ivos utfordring er hver uke å finne tid nok til å få trent inn en ny dans. Jeg tror de færreste vet hvor mye innsats vi legger ned foran hvert program, sier Thea. I kveld danser Thea og Ivo et såkalt show-dansenummer.

– Det blir litt sirkus. Vi skal danse til «Rewrite the stars» fra «The Greatest Showman». Jeg skal blant annet bruke en «circus tissue» fra taket, sier Thea, som holder alle muligheter åpne for utfallet.

– Å danse på direktesendt TV er utrolig nervepirrende, alt kan jo skje. Det er nesten som å være i boksekamp. Bommer du da kan alt rakne, sier Thea.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.