Mangler skilt for HC-parkering

Rett foran: Her foran steinblokkene helt oppe ved inngangen til svømmehallen er det satt av to plasser for funksjonshemmede. Det er skiltene som foreløpig mangler.

Rett foran: Her foran steinblokkene helt oppe ved inngangen til svømmehallen er det satt av to plasser for funksjonshemmede. Det er skiltene som foreløpig mangler. Foto:

Skiltene er ikke kommet ennå som viser at funksjonshemmede kan parkere foran inngangen til Holmen svømmehall.

DEL

Budstikka har fått mange henvendelser etter at vi skrev om parkeringsforholdene ved den nye svømmehallen på Holmen. Flere har reagert på manglende hc-plasser. Som Jan Larodd (86) fra Nesøya. Han er en ivrig bruker av varme basseng, og har hatt stor glede av tilbudet på Risenga. Nå ville han prøve Holmen, men fikk problemer.

LES OGSÅ: Ny svømmehall ga p-kaos

– Jeg har ødelagt begge lårhalsene, og er avhengig av bil. For to år siden ble vi lovet av kommunen at det skulle komme godt plasserte handikapplasser. Men i dag fant vi bare én, og den er på baksiden, utenfor underetasjen. Derfra er det langt å gå opp til inngangen for en med funksjonshemninger, sier Larodd.

Plasser foran inngangen

– Det skal han selvfølgelig ikke behøve, forsikrer Tore Opheim som er leder for Askerbadene.

– Vi har to hc-plasser rett foran inngangen, så nær som det går an. Der står det noen steinblokker som markerer hvor bilene kan stå, og en lomme de kan snu på. Men skiltene er ikke kommet ennå. Vi åpnet 25. juni, men det er fremdeles en del småting som mangler. Som disse skiltene. Nå håper vi de kommer så snart leverandøren er kommet tilbake fra ferie.

LES OGSÅ: Vil skilte med parkering forbudt

– Hva med den merkede hc-plassen på baksiden foran underetasjen?

– Det er to plasser der på vei mot varemottaket, og de er egentlig ment for dem som skal inn i underetasjen.

– Kan folk med hc-bevis kjøre opp til inngangen og stå der selv om skiltene ikke er kommet?

– Ja, det er klart de kan, sier Tore Opheim.

LES OGSÅ: Åpning av Holmen svømmehall

Artikkeltags