Skip to main content

«Hele» Askers Kjell Arne

Gledesspreder. Livsnyter. Blid. Det mangler ikke på supelativer fra de som kjenner Kjell Arne Jørgensen (46), her med et av bildene han har tatt selv av stupetårnet på Hvalstrand. Han publiserer et stort smil og hyggelige hilsener på Facebook flere ganger i uka.

Foto: TRINE JØDAL

Men vet de hvem han egentlig er?

«God morgen vennene mine. Jeg er i godt humør».

Over hundre tommel opp, også kjent som likes. Og hilsener tilbake i kommentarfeltet.

De 13.000 personene som er med i Facebook-gruppen «Alle kjenner alle i Asker» kan ikke unngå å se smilet og positiviteten til Kjell Arne Jørgensen (46) flere ganger i uka. De har heller ikke kunnet unngå å få med seg oppdateringene om at denne reportasjen publiseres. 

Arbeidsplassen er seniorsenteret på Asker Produkt. Der får de mer tid og ro på å utføre arbeidsoppgavene. På kontoret har Kjell Arne Ipad-stativet han selv har utviklet, en solid bunke av bilder han selv har tatt og Elvis-drakt i gull.

Foto: TRINE JØDAL

Gruppa kan i perioder virke som den heter «Alle kjenner Kjell Arne i Asker». Flere tusen har et forhold til Asker-mannen. Men det er stort sett via sosiale medier, eller når han går en tur i Asker sentrum. Så hvem er Kjell Arne egentlig?

– Fotografering er en viktig hobby for meg. Jeg tar bilder av alt, sier han.

– Også er jeg glad i utkledning og underholdning. Elvis er kongen, fortsetter 46-åringen.

Som regel ikler han seg Elvis-kostymet i gull på jobbens julebord eller sommeravslutning. Men da en kollega nylig døde, sang han «Love me tender» på minnestunden.

– Det var hennes sang, forklarer Kjell Arne.

Gulldressen som forvandler ham til Elvis dras frem når anledningen byr seg. Av og til hender det Kjell Arne synger i Asker sentrum, og pengene han får i koppen brukes på et kakestykke hos Den glade baker.

Foto: TRINE JØDAL

På det ytre er det lett å gjøre seg en oppfatning av hvem 46-åringen er. Synet er sterkt nedsatt, og funksjonsevnen er dårligere enn hos mange. Men også Kjell Arne Jørgensen har en innside. Den deler han mer enn gjerne av i sosiale medier.

– Det er gøy at så mange ser det jeg legger ut på Facebook. Alle må ha det bra, det er viktig. Og det er viktig at vi tar vare på hverandre, sier han om hvorfor han flere ganger i uken legger ut bilder og hilsener til alle i Facebook-gruppa og ønsker dem en god dag.

Responsen lar ikke vente på seg.

– Jeg blir i godt humør av likes og kommentarer. Det betyr mye å få respons, for da har noen sett det jeg har lagt ut, sier 46-åringen.

Lunsjen er klar. Når Kjell Arne får velge hva som skal serveres, ender det ofte i pizza.

Foto: TRINE JØDAL

Han står alltid i døra hjemme og ønsker folk velkommen. I tilfelle noen kommer på besøk. Ensomhet er nemlig en del av Kjell Arnes hverdag. 

Sosiale medier er derfor en god måte å ha kontakt med folk og omverdenen på. 

– Når jeg er ferdig på jobb, er jeg bare hjemme i min egen bolig i bofelleskapet. Derfor hender det jeg heller går en tur ned i sentrum. For å se folk.

– Det er viktig å pynte pizzaen ordentlig, mener Kjell Arne – og fordeler sopp, purre, paprika, skinke og ost utover pizzadeigen han har kjevlet. Arbeidsleder Mustafa Tokmak bistår når det er nødvendig.

Foto: TRINE JØDAL

På arbeidsplassen har han folk rundt seg. Siden 1995 har Kjell Arne jobbet hos Asker Produkt. Der klargjør han navneplater for gravering, utvikler Ipad-stativ og makulerer dokumenter.

– Det er bra å være her, og få jobbe mye. Og så tenker jeg ideer inni hodet, som for eksempel ting vi kan lage her, sier 46-åringen.

Han er også aktivt medlem i redaksjonen som sørger for oppdatert internavis på Asker Produkt. Ved hjelp av zoomfunksjonen på Ipad fikser Kjell Arne bildene.

Sterkt nedsatt syn er ingen hindring for å være fotograf i internavisa. Her er det kollega Per Arne og Asker Produkt-sjef Britt Erlandsen Villa som blir foreviget.

Foto: TRINE JØDAL

Bilder og fotografering sørget for at Kjell Arne og Kurt Urholt ble kompiser for rundt ti år siden.

– Jeg fant ut at han synes det er stas å ta bilder, så jeg tok ham med meg på en fotoutstilling. Da løp han rundt med mobilen for å ta bilder av fotografiene, forteller Kurt.

Her forteller Kjell Arne kompisen Kurt om lokalavisas ærend. Et par ganger i måneden spiser og hygger de to seg på restaurant. Ellers snakkes de ofte på telefon.

FOTO: JØRGEN DAHL KRISTENSEN

Det dårlige mobilkameraet ble raskt erstattet med et kamera hvor det handlet om å «peke og trykke». Kurt redigerte Kjell Arnes bilder, og gjør det fortsatt.

– Han har lært alt selv når det gjelder fotografering. På veggene hjemme hos ham henger et helt livsverk i form av fotografier. Jeg synes det er ganske imponerende, sier Urholt.

– Han er veldig sosial, og jeg lærer vel så mye av ham som han lærer av meg. Jeg har aldri truffet et menneske med større pågangsmot. Det siste man skal gjøre med Kjell Arne er å undervurdere ham, sier Kurt Urholt.

For ingen av oss er bare det du ser.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.