Skip to main content

Gupu-vertskapet drømmer om egen festival

DRIVERE: Anette H. Åsheim (t.v.) og Casey Gilbertson.
DRIVERE: Anette H. Åsheim (t.v.) og Casey Gilbertson.

Ekteparet Casey Gilbertson (30) og Anette Haave Åsheim (33) tok over driften av Gupu gård sommeren 2015. De er storfornøyd med sin første vinter i marka.

– Vi er omgitt av flinke folk i Skiforeningen og kommunene, som gjør det lettere for oss å drive her oppe, forteller Åsheim og legger til at de «lærer mens de går» som ferske drivere.

– Gjestene våre er veldig åpne om hva de ønsker seg her, og gir oss mye gode tips, så vi føler at vi har blitt tatt godt imot, sier Åsheim.

Gårdens eier, Steinar Johnsen, overlot driften til ekteparet Gilbertson Åsheim etter at kona Randi Gupu Johnsen døde av kreft i 2014. I de nye driverne så Johnsen et ektepar han mente ville ta godt vare på stedet.

LES MER:

– Endelig er det klart for åpning  

Her blir det ny hytte for turfolket i Vestmarka

Folk strømmet til nyåpning av Gupu gård  

 

POPULÆRT STOPP: Gupu gård er et populært utfartssted for turfolk i Asker og Bærum.
POPULÆRT STOPP: Gupu gård er et populært utfartssted for turfolk i Asker og Bærum.

Entusiasme

– Jeg håper at vi har skapt entusiasme. Vi ønsker at det skal være mye liv her oppe og har mange prosjekter i tankene fremover. Når våren kommer, håper vi å kunne holde åpent lenger på fredager, slik at man kan bli sittende ute i kveldssolen, forteller Åsheim.

Hun har også har lekt med tanken om en festival.

– For neste vinter er en vinterfestival noe vi har diskutert, og noe vi helt klart kommer til å presentere når vi har noe klart. Det som er unikt her oppe er at hver sesong har sitt eget liv, med skikkelige vintre og en vår hvor man har så mye kortreiste ressurser man kan ta i bruk.

Gupu gård  

Sunn mat

Siden overtagelsen har paret blant annet kontakt med gjestene via sosiale medier.

– For oss har det fungert veldig bra, og vi føler at det er riktig måte for oss å få tilbakemeldinger og selv kunne ta kontakt med personer som har glemt klær eller lignende, sier Åsheim.

Etter en god start ser de nye driverne nå på hva som kan forbedres fremover. Her vil maten være sentral.

– Vi har hatt et fokus på at vi skal ha mat til alle, og forsøker derfor etter beste evne å ta hensyn til allergier, sier Åsheim, som har fokusert på vegetariske supper og mye melkefrie produkter.

Mannen min har mye erfaring med kortreist mat, og kommer nok til å sette sitt preg på menyen i tiden fremover, sier Åsheim.

Hun legger til at vinteren ser ut til å bli liggende på Gupu i lang tid fremover.

– Vi tror faktisk ikke folk er klar over hvor bra forholdene har vært her oppe gjennom vinteren, sier de nye Gupu-driverne.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.