Skip to main content

Glad stipendvinner med melankolske tekster

ØVINGSROM: I Danielas øvingsrom på musikkhøgskolen går det i trekkspill, gitar, sang og elektronikk. Og hun er glad for pengene fra Budstikka, for de skal gå til mer musikkutstyr forteller hun.
ØVINGSROM: I Danielas øvingsrom på musikkhøgskolen går det i trekkspill, gitar, sang og elektronikk. Og hun er glad for pengene fra Budstikka, for de skal gå til mer musikkutstyr forteller hun.

– Jeg er en veldig glad person, men blir litt melankolsk i tekstene mine. Kompenserer vel for alt det glade, sier Daniela Reyes Holmsen (19) vinner av Budstikkas kulturstipend.

– På konserter gjør jeg det jeg er komfortabel med. På skolen tester jeg det jeg ikke tør ute, sier Daniela Reyes Holmsen fra Asker. Det skjer på øvingsrommet innerst i en lang korridor dypt inne i betongen som utgjør Norges musikkhøgskole. Der eksperimenteres det og lages ny musikk av andreårsstudenten. Og hun har rukket mye allerede, skrevet over 100 sanger og spilt rundt 300 konserter.

– Liker helt klart å spille alene, har gjort det utrolig mye. Er komfortabel med mine meninger. Men jeg har spilt mange konserter med andre også, og det er gøy, men jo, jeg liker å ha kontroll, i hvert fall når det er min musikk, sier hun.

Trekkspillet er sentralt

– Og det er trekkspillet og vokal jeg virkelig får uttrykt meg med. Jeg begynte med trekkspill som femåring etter at jeg så morfar spille, sier hun. Daniela har flere musikkinteresserte i familien. Mamma er artist Maj Britt Andersen og pappa musikkprofessor og komponist Geir Holmsen. – De har påvirket meg mest gjennom musikken de har spilt hjemme. Og jeg har lært ved å se hvordan de jobber med musikk, og vært med dem på mange konserter. Men begge har vært forsiktige med å fortelle meg ting, de har svart når jeg har spurt, sier hun.

LES OGSÅ: Daniela gikk videre fra Ungdommens Kulturmønstring

– Et stort talent

– Daniela er et stort talent. Hun er uhyre musikalsk og kreativ. Hun behersker flere instrumenter og bruker disse kreativt i sitt eget musikalske univers, sier Sidsel Endresen, professor på Musikkhøgskolen.

LES MER: USA-giganter imponert av Toothfairy-artister

– Hun er utvilsomt veldig talentfull og iherdig, og er sulten på å lære nye ting, sier Lars Røyseng som underviste henne i trekkspill da hun gikk på Asker kulturskole, og fortsatt gjør det.

– Hun er en av de mest hardtarbeidende, nysgjerrige, positive og kreative musikerne jeg har jobbet med, og det skinner godt gjennom på konsertene hennes, sier manager Tobias Teigen.

Og nå får hun Budstikkas kulturstipend på 30.000 kroner.

– Budstikka har fulgt Danielas utvikling og karriere i flere år. Hun er svært talentfull og tross sin unge alder har hun allerede gjort seg bemerket på den norske musikkscenen. Vi håper stipendet kan være en hjelp på veien videre i hennes karriere, sier nyhetsredaktør Kaja Mejlbo.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.