Skip to main content

Fontenehuset i Asker får støtte

FONTENEHUS I ASKER
FONTENEHUS I ASKER

Asker kommune vil gi sitt bidrag til at det etableres Fontenehus. Det vedtok formannskapet på siste møte.

– Fontenehuset er i tråd med Asker kommunes satsing på tiltak innenfor rus og psykiatri og et supplement som kommunen bør inngå et samarbeid med, skriver rådmann Lars Bjerke i sin innstilling som fikk enstemmig støtte i formannskapet.

Helsedirektoratet har bevilget 4 millioner kroner til Fontenehuset i Asker for i år, men den bevilgningen er avhengig av at Asker gir bidrag til den videre driften.

Direktoratet forlanger at enten kommunen eller private forplikter seg til å dekke 25 prosent av driften i årene fremover.

LES OGSÅ: Milliondryss skal realisere fontenehus i Asker

Lavterskel

Fontenehuset som er startet av ildsjeler fra Asker, er et lavterskels arbeidstilbud for mennesker med psykiske lidelser som ikke krever noen henvisning fra annet helsevesen.

Ideen bak Fontenehus er at folk som sliter psykisk kan hjelpes gjennom arbeidsfellesskap.

Det er allerede flere Fontenehus etablert i Norge, og Helse-direktoratet bevilget tidligere i år 23 millioner kroner til tiltaket, hvorav 4 millioner går til Asker.

Målet er gjenvinning av selvtillit og verdighet slik at pasientene kommer tilbake i normalt arbeid.

LES OGSÅ: 4 mill. arbeidstiltak

Samarbeidsavtale

– Dette samsvarer godt med recoverytankegangen som Askers kommunale tjenester skal følge, skriver rådmannen som i formannskapet fikk fullmakt til å inngå en samarbeidsavtale med stiftelsen og å finne penger i handlingsprogrammet til støtte til neste års drift.

Under etableringen vil kommunen fungere som støtte og veileder for stiftelsen.

Ildsjelene bak etableringen i Asker arbeider nå for å finne et passende lokale til prosjektet.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.